Haberler

Rus ve Azerbaycanlı Yelkencilerin Bodrum Sevdası

Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, ülkelerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle geçen yıllarda kamp için tercih ettikleri Muğla'nın Bodrum ilçesinden bu yıl da vazgeçmedi.

OSMAN URAS - Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, ülkelerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle geçen yıllarda kamp için tercih ettikleri Muğla'nın Bodrum ilçesinden bu yıl da vazgeçmedi.

Bir süre önce gelen Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tesislerinde kampa girdi.

Toplam 26 kişilik iki ayrı grupta bulunan 19 sporcu antrenmana çıktı. Optimist ve laser sınıfında sporcular, antrenmanlarının yanı sıra toplam 172 sporcunun mücadele ettiği, Bodrum Kış Trofesi yarışlarına da katılma imkanı buldu.

Misafir sporcuların ülkelerinde, olumsuz hava koşulları bulunduğunu belirten Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Antrenörü Serdar Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yelken yaptıkları göllerde sular çok soğuk. Suya çıkamıyorlar. Bu yüzden kamp için Bodrum'u tercih ediyorlar. Ülkeleri ile aramızda 20 derece dolayında sıcaklık farkı var. Zaten onlar genellikle kasım ve mart ayını kapsayan 5 aylık dönemde suya çıkamıyorlar. Sıcak iklime sahip yerlerde yelken sporu yapıyorlar." diye konuştu.

Bodrum Kış Trofesi Yarışları'nın da, yabancı sporcuların ülkelerinde okullarının tatil olduğu döneme denk geldiğini işaret eden Çiçek, bu yarışların onlar için güzel bir antrenman olduğunu ifade etti.

İlk kamplarını da Bodrum'da yaptılar

Daha önce Türk Milli Takımı'nda antrenörlük yapan şimdi ise Azerbaycan Yelken Federasyonunda yarış ve eğitimden sorumlu koordinatörlük görevinde bulunan Burcu Algon Giorgianni, bu sporun Azerbaycan'da 3 yıl önce başladığını söyledi.

Yelken sporuna başlanması ile birlikte Bodrum'a kampa geldiklerini ve ardından her yıl gelmeye devam ettiklerini vurgulayan Giorgianni, "Bizi 3 senedir burada misafir ediyorlar. Teşekkür ediyoruz. Azerbaycan şu an soğuk. O yüzden Bodrum'a geldik. Her gün en az 6 saat denizde kaldık. Bu bizim için şanstı. Güzel yarışlar çıkardık. Bizim için çok önemliydi." dedi.

Azerbaycan'da yelken sporunun giderek geliştiğini belirten Giorgianni, "Çok yeni olmasına rağmen Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldık. Daha çok antrenman yaparak iyi dereceler almayı umut ediyoruz." diye konuştu.

Sporculardan Murat Allahverdi ise, "Burada rahat ettim. Günlerim çok iyi geçti. Havası sıcak. Rüzgarı da çok iyi. Yelken federasyonu her yıl bizi yılbaşı kampına getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rus sporcuların da tercihi Bodrum

Rusya'dan gelip antrenmanlarına devam eden Vodnik Sailing Club sporcuları da kamplarının güzel geçtiğini söyledi.

Antrenman sonrası zaman zaman sahilde gezinti yapıp, tesiste masa tenisi oynayan sporculardan İvan Zhilkini, Bodrum Kış Trofesi Yarışları'nda Optimist sınıfı genel sıralamada 3. oldu.

Bodrum'da 8 sporcusu ile kampa gelen Rus takımının antrenörü Anatoly Parfenenko, Moskova'da havanın soğuk olması nedeniyle Bodrum'a geldiklerini vurguladı.

Parfenenko, "Bodrum'a ulaşım kolay. Lojistik anlamda da buraya tekne getirmiyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Serdar Çiçek Azerbaycan Bodrum Muğla Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title