Haberler

Rus Gelinden Putin'e Mektup: Bu Nefret Sürmesin

Güncelleme:

Türk iş adamı ile evli olan üç çocuk annesi Yelena Korzhavina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yazdığı mektupta, "Bu nefret sürmesin" çağrısında bulundu.

Rusya - Türkiye arasında süren jet krizi iki ülkeden karma evlilikleri de olumsuz etkiliyor. Rusya'da bir Türk iş adamıyla evli olan üç çocuk annesi Yelena Korzhavina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak yaptırımların kendileri gibi sıradan insanları vurduğu uyarısı yaptı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Yelena Korzhavina, "Bu nefret sürmesin" diyor.

OLUMSUZ PROPAGANDA ÜZÜYOR

Yelena Korzhavina ile evli olan işadamı Bülent Yalın, "İki ülkeyi de kendi ülkem biliyorum, Rus televizyonlarında Türkiye karşıtı propaganda duymak çok üzüyor" diyor.

Yalın'a göre Rusya'nın yaptırımlarından yaklaşık 200 bin karma aile de zarar görecek. Rusya'da Kamuoyu Yoklama Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, Rusların, uçak krizi öncesine göre Türklere yüzde 29 oranında daha olumsuz yaklaştığını gösteriyor. İkiz kızları bulunan Korzhavina, "Gerçekten bu nefretin sürmesini istemiyorum" diye duygularını ifade ediyor. Türkiye'nin zaten ekonomik kriz yaşanan Rusya'da günah keçisi yapıldığı belirtiliyor.

YAPTIRIMLAR 'ÖLÜM İLANI'

Mağdurlardan biri de Rusya'da tekstil işi yapan çifte vatandaş Mehmet Ali Düzcü. Türkiye'den Rusya'ya tekstil ürünü ithal eden Düzcü, ekonomik kriz yüzünden zorda olduklarını, 1 Ocak'tan itibaren alınan yaptırım kararlarının da kendileri için neredeyse 'ölüm ilanı' olacağını söylüyor.

Yaklaşık 20 yıldır Rusya'da yaşayan Düzcü, şimdi binlerce Türk'ün Rusya'da belirsiz gelecek korkusuyla yaşadığını aktarıyor. Türkiye'den nevresim, bornoz ve diğer ev tekstillerinden ithal eden Düzcü, "Arkadaşlarım bize gelecek yıl ne olacağını soruyor, onlara söyleyecek bir şeyim yok, yalan söyleyemem" diyor. Düzcü bu nedenle yeni yıl havasına hiç giremediğini söylüyor.

Rusya'nın Türk şirketlerine karşı sert yaptırımları 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek. Düzcü'ye göre şimdiden gümrükte sorunlar yaşanmaya başlandı bile...

"ÇOCUKLARIMA TÜRKÇE KONUŞTURMUYORUM"

Rusya'da yaşayan Türkler, özellikle medyada Türklere yönelik olumsuz propagandadan rahatsız. Mehmet Ali Düzcü (46), çocuklarına sokakta yüksek sesle Türkçe konuşmayı yasakladığını, yabancılara nereli olduklarını söylemeden önce bir kez daha düşünmelerini söylediğini aktarıyor.

Düzcü, "Uçağı düşürmek tehlikeli bir hataydı. Ancak Rusya'nın bu kadar sert davranıp milliyetçi eğilimdeki insanları tahrik etmemesi gerekirdi. Allah korusun, bu barışçıl Türk ya da Rusların saldırıya uğramasına neden olabilir, sonra birbirimizi affetmemiz zor olur. Çok geç olmadan, iki ülke de tonunu düşürmeli" diyor.




Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vladimir Putin Türkiye Yalın Rusya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Adınızı Yazın:

Kasap et derdinde koyun can derdinde

19
21
yanıtYanıtla
AITAILI SAMAN:

ONLAR RUSLAR ICIN ONEMLI DEIL - RUSIYADA, RUSLARIN KURTILMAK ISTEDIGI, YUZ MINLERCE NATASA VAR!

7
17
yanıtYanıtla
Necmi Mobil-IOS:

Gerçek yaşanmış bir olaydır bir Rus gelini olup 16 ve 18yaşlarında iki erkek çocuğu olan bayana sorulur: Erdoğan Putin arasındaki sorunlar hakkında ne düşünüyorsun? Cevap: benim Türk Ordu'suna asker olarak gönderecek iki oğlum var

14
7
yanıtYanıtla
TRAMISU:

KADINLAR PARAYA GELİR. AŞK MAŞK BOY POS FALAN HİKAYE. KADINLAR BENCİLDİR.

11
1
yanıtYanıtla
Mücahit Mobil-ANDROID:

Siz orda yasiorsunuz diye . Ruslar bizim tepemizde savas ucaklariyla cirit atıp . karşılık vermiyecekmi devlet . elin gavur memleket ini yurt ederseniz böyle olur. almanyayi da türkler kalkindirdi ne oldu . onlar 40 bin masum coluk çocuk katleden pkk yi destekledi. Sonrası almanya da Türkleri istemediler. o yüzden elimizden geldiğince ülkemizi kalkindirmak için ugrasalim. elin gavur unun memleketin i yurt edineyelim. orda yasasakta ülkemiz e daha çok kazandiralim

4
7
yanıtYanıtla
GERÇEK TÜRK:

RUSLARA ÖLÜM YAŞASIN TÜRK DÜNYA BİZİ BEKLİYOR KURTARMAMIZ LAĞZIM.

4
6
yanıtYanıtla
LORKE:

para nerelere kadirsin be :D

6
4
yanıtYanıtla
Fero:

Böyle adama böyle rus. Pes rus pes.

8
2
yanıtYanıtla
Alptunga Mobil-IOS:

Aferin osmanli torunlari devam:)) atalariniz 3 ay at sirtinda rusyaya ticari seyahat yapardi:))

2
6
yanıtYanıtla
111111:

saçma haber potinoda çok uzulmuş

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title