Haberler

Rıce: "Hamas Sokakta Olacağına İktidarda Olsun"

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hamas'ın Filistin'de Yönetim Mekanizmalarının Dışında, Sokakta Kalarak ve Terör Yöntemlerini Kullanarak Faaliyet Göstermesindense, İktidarda Bulunmasının Tercih Edilebileceğini Söyledi.

ABD dışişleri bakanı Condoleezza Rice, Hamas'ın Filistin'de yönetim mekanizmalarının dışında, sokakta kalarak ve terör yöntemlerini kullanarak faaliyet göstermesindense, iktidarda bulunmasının tercih edilebileceğini söyledi.

Rice, Washington'da düzenlenen demokrasi konulu bir forumda yaptığı konuşmada, bu tür grupların, sokaklarda maskeli ve silahlı faaliyet göstermelerinin tercih edilemeyeceğini belirtti.

Hamas'ın Filistin'de seçimleri kazanmasının ardından uluslararası alanda kabul görmesi için yapması gerekenleri yapmadığını ifade eden Rice, uluslararası toplumun da, Orta Doğu'daki grupları, ''terörü bırakarak politikaya girmeleri yönünde ikna etmesi gerektiğini'' kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title