Haberler

Rami Esnafına Müjde

İTO, TOKİ ve İstanbul Gıda Tüccarları Derneği İşbirliğiyle, Başakşehir ya da Esenyurt'ta Yeni Bir İşyeri Kompleksi Yapılacak.

İTO, TOKİ ve İstanbul Gıda Tüccarları Derneği işbirliğiyle Rami'deki kuru gıda firmaları için Başakşehir ya da Esenyurt'ta yeni bir işyeri kompleksi yapılacak.

İTO, TOKİ ve İstanbul Gıda Tüccarları Derneği temsilcileri İstanbul Ticaret Odasında biraraya geldi. Düzenlenen basın toplantısına İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Dernek Başkanı Günay Kotil katıldı. Basın toplantısıyla üç kurumun işbirliğiyle Rami'deki kuru gıda firmaları için Başakşehir veya Hoşdere'de kurulacak toplu işyeri sitesi basına tantıldı.

BAŞAKŞEHİR YA DA ESENYURT'TA OLACAK

Projeye ilişkin bir konuşma yapan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ulaşımdaki yetersizlikler, Rami'deki kuru gıda firmalarının bulunduğu sitenin alt yapısındaki sorunlar nedeniyle yeni arayışlar içine girdiklerini söyledi. Rami Kışlasının bir kütüphaneye dönüşütürüldüğinü söyleyen Yalçıntaş kuru gıdacılar için yeni bir yer ihtiyacını doğduğunu kaydetti. Yalçıntaş "Bu konuyu TOKİ ile beraber çözdük. Biz büyük bir mutluluk duyuyoruz. Üyelerimizi Avrupa Birliği standartlarında bir gıda sitesine kavuşturuyor olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz "dedi. Yalçıntaş, "İlk aşamada İstanbul'da Başakşehir'de veya Esenyurt'ta bir yer temin edilecek üyelerimize.Arazinin tahsisis bizzat TOKİ tarafından yapılacak.Sitenin inşaatı, sitenin planları, projeleri, uygulanması bizzat TOKİ tarafından yapılacak. Çok büyük bir ihtimalle finanasman ayağında da Halkbankası rol oynayacak" dedi." Bu iş için 300 bin metrekare bir arsa gerekli "diyen Bayraktar "Tabii bunların sosyal donatısı da olacak. "şeklinde konuştu.

" KISA SÜRE İÇİNDE 3-4 AY İÇİNDE BUNU YAPACAĞIZ "

TOKİ Başkanı Erdoğan bayraktar da bir konuşma yaptı. Başakşehir'deki arsanın planlarını yaptıklarını kaydeden Bayraktar, burası omladığı taktirde Hoşdere'deki arsa üzerine inşaat yapımına başlanacağını söyledi. Bayraktar, "Kısa süre içinde 3-4 ay içinde bunu yapacağız. Esnafımızı, İstanbul"a yakışır tarzda modern bir siteye kavuşturacağız. "dedi. Dernek başkanı Günay Kotil ise, "Bu yalnız bizler için değil, sizler ve sizlerden sonra gelecek nesiller için de, gıdanın temizini ve üreten köylünün gıdasını en iyi şekilde değerlendirecek ve tüketiciye en iyi şekilde dağıtacak bir köprü vasıtası olan bir kompleks olacaktır "dedi. Konuşmaların ardından İTO, TOKİ ve İstanbul Gıda Tüccarları Derneği arasında bir protokol imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title