Haberler

Prof. Dr. Tunç: "Anayasa Taslağı, Bop'u Yaşama Geçirme Hamlesidir"

'Atatürk Devriminin Anayasası' Konulu Panelde Konuşan Prof. Dr. Hasan Tunç, Anayasa Taslağının Büyük Ortadoğu Projesi'ni Realize Edeceğini Belirtti. İp Lideri Perinçek, Milli Devlete Karşı Ortaçağdan Kalma Cemaatlerin ve Tarikatların Güçlendirilmesinin Amaçlandığını Söyledi.

İşçi Partisi tarafından düzenlenen "Atatürk devriminin anayasası" konulu panelde konuşan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Tunç, yeni anayasa taslağının Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) yaşama geçirme hamlelerinden biri olduğunu belirterek, "BOP'u realize etmek amacıyla taslağı hazırladılar. ABD rahat idare etmemişti Türkiye'yi" diye konuştu.

Türk Metal Sendikası Konferans Salonu'nda düzenlenen panele öğrenciler, akademisyenler ve hukukçular katıldı. Panelde konuşmacı olarak Yozgat eski Senatörü Servet Bora, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tunç ve Yargıtay onursal Başsavcısı Vural Savaş katıldı.

-IŞIKLI, "SİVİL OLMAK DEMOKRATLIĞIN KARŞILIĞI OLAMAZ, HİTLER VE MUSSOLİNİ DE SİVİLDİ"-

Prof. Dr. Işıklı, 12 Eylül döneminde hazırlanan anayasının demokratik bir anayasa olarak gösterilmediğini belirterek, "Sivil Anayasa sözünü uydurdular. Sivil olmak, demokratlığın karşılığı olamaz. Hitler ve Mussolini sivildi. Askerler de antidemokrattır diyemeyiz. Atatürk de askerdi. Sivil olmak veya asker olmak demokratlık için bir kıstas değildir" diye konuştu.

Yeni bir anayasanın hangi tarihsel dönemeçlerde ortaya çıktığına bakıldığı zaman; Avrupa'da faşizmin yenilgisinin ardından, Sovyet Birliği'nde rejim çöktükten sonra ve Irak'da devlet yıkıldığı zaman anayasa değişikliğine gidildiğini hatırlatan Işıklı, "Türkiye'de hangisi oldu acaba? Anayasa değişikliğine gidilmesi için bir gerekçe bulamıyoruz" yorumunu yaptı.

Birilerinin gelip Türkiye'yi işgal etmediğini belirten Işıklı şunları söyledi:

"Biz yenilmedik. Türkiye Cumhuriyet'nin sahipleri dimdik ayakta. Seçim sonuçlarına bakıp yeni bir cumhuriyet kurmaya çalışıyor olabilirler. Ama bunu başaramazlar. Türban konusu, temel konuları örtüyor"

-'TARİKATLER VE CEMAATLER GÜÇLENDİRİLECEK'-

Panelde konuşan İP lideri Doğu Perinçek, anayasa değişiklik taslağında yer alan maddeler ile tarikat ve cemaatlerin güçlendirilmesinin amaçlandığına öne sürerek şunları söyledi:

"Anayasalar, devletlerin stratejik belgelerini ortaya koymayı hedefler. Bir devletin ne yapmak istediğini, nasıl bir toplum hayal ettiğini anayasalarına bakarak anlayabilirsiniz. Yeni anayasa taslağında milli devletin otoritesinin daraltıldığını, üst devletin otoritesinin genişletildiğini görüyorsunuz. Milli devlete karşı Oratçağ'dan kalma cemaatlerin ve tarikatların güçlendirilmesini sağlamak amacını yansıtmışlar. Milli devlete karşı bireyi güçlendiriyorlar. Kamuya karşı özel sektörü üstün kılıyorlar. Bu anayasa, özgürlükleri güçlendirmektedir. Tarikat ve cemaatlere özgürlük veriyorlar. Bizi tekrar Ortaçağ kuyularına götürmek amacıyla yazılmış. Devleti yok ediyorlar. Oysa ki devlet olmadan hukuk olmaz"

-SAVAŞ:'YENİ ANAYASANIN 4 AMACI VAR'-

Panelde konuşan Yargıtay onursal Başsavcısı Vural Savaş, yeni anayasa taslağında gerçekleştirilmek istenen 4 amacın olduğunu belirterek şunları söyledi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title