Haberler

TBMM, CHP'nin talebiyle olağanüstü toplanıyor! Masada ÖTV ve KDV zamları var

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebiyle yarın olağanüstü toplanıyor. Genel Kurul'da görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı sağlanırsa, CHP'nin "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisi ele alınacak ve siyasi parti grupları görüşlerini dile getirecek.

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin bazı vergilerdeki artışlarla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, yarın olağanüstü toplanacak.

Genel Kurul'da milletvekilleri, CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması üzerine, yarın saat 15.00'te bir araya gelecek. Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde, görüşmelere geçilecek.

CHP'NİN ÖNERİSİ ELE ALINACAK

Görüşmelerde, CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisi ele alınacak. Öneri üzerinde, siyasi parti grupları, görüşlerini dile getirecek.

OYLAMA İLE KARAR VERİLECEK

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. Yapılacak oylamada, oylamaya katılanların salt çoğunluğunun (151'den az olmamak şartıyla) sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek. Genel Kurul'un açılmasının ardından toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde ise olağanüstü toplanma çağrısı düşecek.

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Genel Kurulu ÖTV Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (13)

Recep Sari:

Kardeşim emekliler ve asgari ücretliler açlığa mahkum oldu.Bu gün ankarada toplu taşıma 17 tl oldu daha maaşı almadan maaş elimizden uçtu gitti acil güncelleme istiyoruz.Memura 22 bin tl vermek için bizi açlığa mahkum ettiniz.Polis,doktor bizim için çalışan memurlara eyvallah onlar 50 bin'de alsın ama memurlarla çalışan biri olarak söylüyorum yattıkları yerden 22 bin Tl alıyorlar bizim suçumuz nedir 11 bin tl ile 7500 emekli maaşı ile nabalım sokaklardamı yaşayalım.(not emekli felan değilim)

86
29
yanıtYanıtla
murat altınsoy:

emekli konularında bşile yok adamların emekli ölsün istıyorlar vekıller 180 bın bakanları 410 bın tl alan bakanlar var kendilerine gelince binler az gelıyor emekliye gelince para yok yazıklar olsun bırdaha oy yok akp ye kandırıldık emekliler olarak bu fıyat artışlarından bu enflasyonda emekli ne yapacak az kaldı yerel secımlerde emeklilerin kim oldugunu göstereceğiz.... bir daha ömür boyu oy yok akp ye

82
24
yanıtYanıtla
Merdan:

Reis variken TBMM kim oluyor ? ÖTV / KDV oranları dahada artırılmalı. Bu millet fazlası ile herşeye müstehak.

94
11
yanıtYanıtla
corci:

akaryakıta gelen ötv zammında oylamaya katılmaya bile tenezzül etmeyen chp mi? geçiniz.

26
65
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Tekrar SEÇIM istirez. Bu defa yanıldık. Resmi olarak kandırıldık.. 7500 tl emekli birisiyim. Bırakın Araba kullanmayı, bir eşeğin yemine bile yetmiyor.. Evet. Tekrar yeni seçim istiyoruz. En az dort ay gokten nimetler akacak...

54
33
yanıtYanıtla
Osman Kol:

8 eylül 99 ise giren 38 43 yaşında 5000 günle eyt ayagina emekli oldu....9 eylül 99 sonrası 60 65 yaşında olacak 1 günle 17 20 yıl sizde hiç vicdan yokmu ey TBMM bu nasıl bir adalet

58
18
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki... 1 - 2000 den sonra emekli olanların İNTİBAKLARI NE ZAMAN VERİLECEK... 3 - MHP Genel başkanı sayın Devlet Bahçeli beyin emekliler için vadetmiş olduğu sözünü sabırla bekliyoruz, Saygılarımla.

39
28
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Çok beklersiniz. Köprü geçildi artık dayı

yanıt50
yanıt5
mekanci1 genc:

Kit lere kadro verilcekti kimse orali degil yazik

15
29
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Emeklinin 7500tl de kalan maaşı kaynadı gitti gündeme alınmalı! Kök ücret 5000 olan var 5000 nedir ya ?

32
5
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title