Haberler

TBMM Genel Kurulu

BDP'nin, okullarda ve çevresindeki ihmal, eksiklik sonucu meydana gelen yaralamaların, ölümlerin araştırılmasına yönelik önergenin görüşülmesi önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

BDP'nin, okullarda ve çevresindeki ihmal, eksiklik sonucu meydana gelen yaralamaların, ölümlerin araştırılmasına yönelik önergenin görüşülmesi önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

BDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için okullarda ve çevresinde ihmal, teknik sorunlar, eksiklikler nedeniyle meydana gelen yaralama ve ölümlerin araştırılması için verilen önergenin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak TBMM Genel Kurul'un gündemine getirdi.

Öneri lehinde söz alan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, denetim ve kontroller yeterli yapılmadığı için okullarda ve çevresinde öğrencilerin can güvenliğinin bulunmadığı savundu. Birtane, yetkililerin sorumluluklarını tam yerine getirmediğinin anlaşıldığını, kazalardan sonra bile okullarda kapsamlı denetimlerin yapıladığını öne sürdü. Birtane, bir çok okulda kantinlerin denetimlerinin de yapılmadığını ileri sürdü.

Birtane, ölümleri, kaza değil, cinayet olarak nitelendirerek, okullarda yaz döneminde incelemeler yapılarak eksikliklerin tespit edilmesini istedi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Eğitimde göz boyamadan, aldatmacadan bir an önce vazgeçin" diyerek, eğitimin, Hükümet'in en başarısız alanı olduğunu öne sürdü.

Altay, "10 yılda 4 bakan değiştirdiniz, 4'ü de kendilerine göre 'eğitimde reform yapacağım' diyerek eğitim sistemini perişan etti, çekip gitti" görüşünü savundu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da Hükümet'in, öğrencilere yönelik hassasiyetini ortaya koyduğunu, okullaşma ve okulların kalitelerinin artırılmasında, sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun düşmesinde ciddi adımlar attığını söyledi.

Bu arada Genel Kurulda, TBMM ile Seyşeller Meclisi arasında parlamentolararası dostluk grubu kurulması da kararlaştırıldı.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mülkiye Birtane Engin Altay Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title