Haberler

MHP'li Arkaz: "Sağlıkta şiddet düzenlemesiyle cezalar iki katına çıkarılıyor"

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, sağlıkta şiddet düzenlemesiyle daha önceki cezaların iki katına çıkarılacağını, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette cezanın ertelenmeyeceğini belirtti.

Mhp İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, sağlıkta şiddet düzenlemesiyle daha önceki cezaların iki katına çıkarılacağını, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette cezanın ertelenmeyeceğini belirtti.

Arkaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifinin birkaç gün içinde TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini ifade eden Arkaz, hekimliğin çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Arkaz, koronavirüse karşı dünya çapında bir mücadele verildiğini ve bu mücadelede en önde hekimlerin bulunduğunu anımsatarak, özellikle büyükşehirlerde doktorların ve sağlık çalışanlarının evlerine gidemediğini, otellerde ya da ilave tuttukları evlerde kaldığını ifade etti.

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı, sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifini hatırlatan Arkaz, "Sağlıkta şiddet düzenlemesiyle daha önceki cezalar iki katına çıkarılıyor. Sağlıkçılara yapılan herhangi bir şiddette ceza ertelenmeyecek. Kamu veya özelde çalışanlar fark etmiyor. Önceden para cezası vardı. Şimdi doğrudan cezaevine gidecek ve para cezasına çevrilmeyecek." dedi.

Sağlıkta şiddete ilişkin istatistiksel verileri paylaşan Arkaz, 2005-2019 yılları arasında 9 hekimin saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ve son 10 yılda şiddete uğradığını ifade eden sağlıkçı sayısının ise 100 bin olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Hayati Arkaz MHP Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title