Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars'ta konferansa katıldı

Güncelleme:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars'ta düzenlenen 'KKTC'nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi' konulu konferansa katıldı. Tatar, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye'nin Kıbrıs'ta söz hakkının olması gerektiğini vurguladı. Tatar ayrıca Kars Valiliği ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı da ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars'ta "KKTC'nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi" konulu konferansa katıldı.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "KKTC'nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi" konulu konferansa katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptı. Kıbrıs tanıtım video gösterisinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferansta katılımcılara seslendi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bize, Kıbrıs Türk'üne tam desteği olmuştur. Bu destek devem etmektedir. Bize söylenen, 'biz Kıbrıs'ta egemen eşitlik ve eşit ve eşit ulusluluk bunların teki olmadan biz müzakere masasına dönmeyeceğiz. Biz müzakere masasına oturmayacağız. Çünkü özlük hakkı, özden gelen hakkı ile hukuku ile bütün bu uluslararası anlaşmalarla, bu anlaşmalar arasında Lozan Antlaşması'nda vardır. Orada da ifade etmektedir. Mutlaka Kıbrıs'ın geleceğinde Türk tarafının söz hakkı olacaktır. Türkiye bunda bir aktör ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti hem Doğu Akdeniz'in en büyük ülkesidir. İskenderun'dan Ege adalarına kadar, 2 bin kilometre sahil şerididir ve aynı zamanda garantör ülke olarak Türkiye'nin ne düşündüğü, Türkiye'nin ne söylediği, Türkiye'nin ne gibi bir anlaşma istediği çok önemlidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından plaket takdim edildi. Program daha sonra sona erdi.

Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars Valiliği ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Tatar geceyi Kars'ta geçirecek. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ticaret Ve Sanayi Odası Kars Valiliği Türkiye Kıbrıs Tatar Kars Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title