Haberler

Kılıçdaroğlu: Samimi Olunması Gerek

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Başbakan Erdoğan'a 'İmralı konusunda samimi olun' uyarısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SKY Türk'te yayınlanan Siyaset Meydanı'na konuk olarak Gazeteci Ali Kırca'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmralı'ya gidecek BDP heyetini değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çözüme ilişkin herkesin hem fikir olduğunu kaydederek, "Bu sürecin samimi olması gerekiyor. AKP hükümetinden önce de görüşmeler vardı. Ama bu görüşmeler kamuoyuna yansıtılmazdı.

"ECEVİT ZAMANINDA DA GÖRÜŞMELER VARDI"

Rahmetli Ecevit ve Özal zamanında da bu görüşmeler yapılıyordu. Terörün bitmesini kim istemiyor? Bizim açtığımız kredi, bu ülkenin şehit analarına babalarınadır. Çözerken dört koşul öne sürdük. Samimi ve dürüst olun dedik. Kişisel bir ajandınız olmayacak dedik. Üçüncü koşulumuz, milletin kabul etmeyeceği angajmanların altına imza atmayacaksınız dedik. Hepimiz bazı noktalarda hassasız. Niye görüşüyorsunuz demiyoruz. Ne görüşüyorsunuz dedik" diye konuştu.

"SORUMLU RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Muhalefetin sürece ilişkin bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bizim ülkemizde demokrasi sağlıklı değil. En hayati konuda, ben bildiğimi okurum. Buyur bildiğini oku diyoruz o zaman.

Çözeceksen buyur çöz. Yarın bir şehit cenazesi gelirse, herhalde başka bir yerde sorumlu aramayacağız. Sorumlu olarak kimi arayacağız? Recep Tayyip Erdoğan doğrudan görüşmeyi yapan kişi kendisi. Bu işin sorumlusu sensin diyeceğiz. Bu kadar da net" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ali Kırca İmralı Barış Süreci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title