Haberler

KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi sunuldu

Güncelleme:

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM Grubu, KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep etti.

Saadet-Gelecek Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve kamu bankalarının kredi destekleri konusunda ortaya atılan iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Kaya önergesinde, KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili şüphelerin ortaya çıktığını, KGF'nin teminat yetersizliği nedeniyle kredi kullanamayan işletmelere kefil olarak destek verdiği bilinen bir kurum olduğunu ancak son yıllarda çete, mafya ve iktidar yandaşlarına yönelik kredi desteği iddialarının gittikçe arttığını belirtti.

Kaya, özellikle kamu bankalarının medya satın almaları ve özelleştirmeler gibi alanlarda usulsüz kredi kullandırma iddialarının kamuoyunda yer bulduğuna dikkat çekerek, KGF ve kamu bankalarının asli kuruluş amaçlarının dışında yandaşlara yönelik kredi desteklerinin gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Önerge şöyle:

"-KGF'nin ve kamu bankalarının asli görevlerinden saparak yandaşlara yönelik kredi desteklerinin hangi gerekçelerle sağlandığının kamuoyuna açıklanması.

-Ekonomik krizle mücadele eden ve ülke ekonomisine katkı sağlayan vatandaşların ve firmaların KGF'ye ulaşamaması konusunda yaşanan adaletsizliklerin araştırılması.

-Kamu bankalarının usulsüz kredi kullandırma iddialarının ve bu kredilerin geri ödenip ödenmediğinin detaylı bir şekilde incelenmesi."

Kaynak: ANKA / Politika

Gelecek Partisi Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title