Haberler

İstanbul'da Tefecilere Operasyon: Detaylar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da emniyet ekiplerinin tefecilere yönelik düzenlediği operasyonun detayları ortaya çıktı. Vatandaşları borçlandırıp baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç sağlayan çeteye yönelik yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

İstanbul'da tefecilere yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı

Tefecilik çetesine mensup 14 şüphelinin yakalandığı operasyonda, mağduriyetten dolayı bir kişinin intihar ederek canına kıydığı ortaya çıktı

6 milyon 500 bin liralık borç, katlana katlana 50 milyon liraya çıktı, çok sayıda vatandaşın aynı şekilde zarara uğradığı anlaşıldı

İSTANBUL - İstanbul Emniyeti tarafından tefecilere yönelik düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı.

Vatandaşları borçlandırıp baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç sağlayan "fırsatçılara" yönelik uzun süre devam eden 2 ayrı projeli çalışmayı tamamlayan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçmiş, suç ağına yönelik bu sabah kent genelinde eş zamanlı baskınlar düzenlemişti.

Sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlarda 14 çete ferdi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Yürütülen soruşturmaya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Baskılara dayanamayan bir kişi intihar ederek hayatına kıymış

Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki sorgusu sürerken, tefecilik suçu soruşturması çerçevesinde adı açıklanmayan bir mağdur ve ağabeyi Mehmet S.C.'nün çete üyelerinden faiz karşılığı 537 bin lira borç para aldıkları, bu paranın faizle 3 milyon liraya çıktığı aktarıldı. Mağdur kişinin ağabeyi Mehmet S.C.'nün icra takipleri ve baskılara dayanamayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Tefecilerin hedefindeki mağdur kişi ile aynı mağduriyetten canına kıyan ağabeyi Mehmet S.Ö.'nün maddi zararının yaklaşık 3 milyon lirayı bulduğu ifade edilirken, çok sayıda vatandaşın aynı şekilde çetenin ağına düştüğü saptandı.

6 buçuk milyon borç, 50 milyona çıktı

Söz konusu iki ayrı soruşturmada yer alan mağdurlar arasındaki bir başka kişinin ise aracı olduğu arkadaşlarına tefeci şahıslardan faiz karşılığı 6 milyon 500 bin lira borç aldıklarını, ancak arkadaşlarının bu borcu ödememesinden dolayı mevcut borçları şüphelilerin tehditlerinden dolayı kendisinin ödediğini katlanan borcun 50 milyon lirayı bulduğu öğrenildi. Mağdur kişinin zararının yaklaşık 50 milyon lira olduğu vurgulanırken, soruşturma çerçevesinde yapılan araştırma ve incelemelerin sonunda çeteye yönelik operasyonun sınırlarının genişletilebileceği öğrenildi.

14 şüphelinin sorgusu sürüyor

İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı, zanlıların sorgusuna başlandı. Bu kişilere ait ev ve işyerlerinde 2 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, bir kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatlı tabanca, silahlara ait çok sayıda mermi, 180 bin lira nakit para, mağdurlara ait çok sayıda çek, senet ve sözleşmeler ile

borçlu kişilerin isimlerinin ve borç miktarlarının yazılı olduğu ajandalar ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Operasyon İstanbul Suç Operasyon 3.Sayfa Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title