Haberler

Engelli ve yaşlı vatandaşlar oy kullanmaya gitti

Güncelleme:

İstanbul'da oy verme işlemi sürürken, engelli ve yaşlı vatandaşlar da sandık başına gitti. Emel Sağlamova isimli engelli seçmen, seçim sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Bir diğer yaşlı seçmen ise tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya gitti.

İstanbul'da oy verme işlemi sürürken, engelli vatandaşlar da sandık başına gitti. Beşiktaş'ta tekerlekli sandalyeyle oyunu kullanan Emel Sağlamova isimli seçmen, seçim sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

Yerel seçimler çerçevesinde İstanbul'da oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı, seçmenler sandık başına gitti. Engelli veya yaşlı vatandaşlar da seçme hakkını kullandı. Emel Sağlamova isimli vatandaş ise tekerlekli sandalye ile Beşiktaş Lütfü Banak İlkokulu'na geldi. Sınıfın kapısında bir süre bekleyen Sağlamova, daha sonra 1243 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Ardından konuşan Sağlamova, "Vatana, millete, devlete hayırlı olsun. Buraya gelirken hiç güçlük çekmedim geldim. Çok az bir sıra bekledim" dedi.

Bahçelievler Kudret Saraçoğlu Ortaokulu'na gelen yaşlı bir kadının ise güçlükle merdiveni çıktığı, ardından tekerlekli sandalyeye alınarak oy kullanmaya gittiği görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title