Haberler

Emin Hattat'ın Oteli Çürüyor

Marmaris İlçesi Beldibi Kızılkum Mevkiinde Ünlü İşadamı Emin Hattat Tarafından İnşaatı Başlatılan 550 Oda ve Bin 100 Yataklı Mandalin Otel, İşadamının İflası Nedeniyle Çürümeye Terk Edildi. Otel ve Arsası Borca Karşılık İpotek Edilen Mandalin Otel, 5 Yıldızlı Olmasına Rağmen 7 Yıldızlı Otel Kalitesinde Yapılacaktı.

Marmaris ilçesi Beldibi Kızılkum mevkiinde ünlü işadamı Emin Hattat tarafından inşaatı başlatılan 550 oda ve bin 100 yataklı Mandalin Otel, işadamının iflası nedeniyle çürümeye terk edildi. Otel ve arsası borca karşılık ipotek edilen Mandalin Otel, 5 yıldızlı olmasına rağmen 7 yıldızlı otel kalitesinde yapılacaktı.

2005 yılında oteli gezen dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ekonomik sıkıntılar nedeniyle inşaatın tamamlanamadığını, sıkıntıların geçtiğini ve otel inşaatının 2006 yılında hizmete gireceğini açıklamıştı. 2006 yılında işadamı Emin Hattat'ın iflası sonrası otel ve arsası ipotek konularak inşaat tamamen durdu. Emin Hattat, otel inşaatına başlarken Singapur'lu işadamları ile ortak başladıklarını, Singapur'lu ortakları ile yollarının ayrıldığını ve bu ortağın hisselerini 22 milyon dolar vererek satın aldıklarını söylemişti. Otel inşaatının bitmesi için 30 milyon dolar harcama yaparak Mandalin Oteli'ni 2006 turizm sezonuna yetiştirme sözü veren Emin Hattat, 2006 yılında iflas etti.

EN BÜYÜK ALACAKLI İŞ BANKASI İflas Masası'na başvuran İş Bankası, 353 milyon 687 bin YTL ile en büyük alacaklı oldu. Yapı Kredi (Koçbank) 91 milyon 962 bin YTL ile ikinci sırayı aldı. Kavaklıdere Vergi Dairesi 64.6 milyon, SSK 49.8 milyon, RCT Varlık 29.9 milyon, Polatlı Vergi Dairesi 19 milyon YTL alacak kaydı yaptırdı.

(BT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title