Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinde ortalık karıştı: Beni AKP'nin dedesi ilan ettiler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Hüseyin Gazi Cemevi ile vakıf yönetimini karşı karşıya getirdi. Cemevi dedesi Hüseyin Öz, aralarında büyük anlaşmazlık çıktığını belirterek "Bana çok sayıda hakaret içerikli telefon geliyor. Beni, 'AKP'nin dedesi' ilan ediyor ve hedef gösteriyorlar. Şu anda ikiye bölünmüş durumdayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyareti esnasında cemevinin duvarındaki Hacı Bektaş-ı Veli, Hz. Ali ve Atatürk resimlerinin boyayla kapatılıp, diğer duvara çerçeveli resimlerinin asılması Alevi cemaatini ve derneklerini böldü. Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu üyesi dede Hüseyin Öz, ziyaret sonrası büyük anlaşmazlıkların ortaya çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinde ortalık karıştı: Beni AKP'nin dedesi ilan ettiler

"HAKARET İÇERİKLİ TELEFONLAR GELİYOR"

Kendisine çok sayıda hakaret içerikli telefon geldiğini ifade eden Öz, "Bana çok sayıda hakaret içerikli telefon geliyor. Beni, 'AKP'nin dedesi' ilan ediyor ve hedef gösteriyorlar. Laiklik, Mustafa Kemal, Cumhuriyet benim kırmızı çizgilerimdir. Cumhurbaşkanı'nı davet eden benmişim gibi gösteriliyor. Ayrıca gelebilir, bundan bir rahatsızlık duyulmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinde ortalık karıştı: Beni AKP'nin dedesi ilan ettiler

"İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDAYIZ"

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Öz, ziyaret sonrası ikiye bölündüklerini belirterek, "Böyle bir ziyaret olacağını vakıf başkanı biliyormuş. İki gün önce kimseye söylenmemesi ricasıyla bize söyledi. Şu anda ikiye bölünmüş durumdayız. Dernek ve vakıf birbirine karşı hale geldi. Ben dernek yönetimindeyim. Bize dönük eleştirilerin başında 'Niçin resmin üstünü boyayla kapattırdınız?' sorusu geliyor. Art niyetimiz yoktu. Çerçeveli resimler Cumhurbaşkanı geldiğinde asılı olduğu yerde kalacak. Yeni çerçeveler yaptırılıp, boyanan yağlıboya resimlerin yerine asılacak. Böylece cemevinin iki duvarında Hacı Bektaş-ı Veli, Hz. Ali ve Atatürk'ün ikişer resmi olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (38)

Halil Yarbaşı:

Alevi kardeşlerimizi anlamıyorum Chp,den en büyük zulümü gördüler anlaşılması imkansız bir şekilde ezici çoğunluğu Chp,yı savunuyor! Erdoğan ötekileştiren birisi değil ona bir adım gidene o 50 adım gidiyor

309
203
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Bir adım atana , 50 adım attığı zamanda geleni geçip gidiyor , geçerken de görmemezlikten geliyor .O bildiklerini de sağlam kaynaklardan öğren , oradan buradan değil .

yanıt52
yanıt86
Yorumcu Davut :

Hacı Bektaşi Veli'nin, Hz. Ali'nin kemiklerini sızlattınız. Allah'ınızdan bulun o mübarek insanları 5 para etmez siyasetinize alet etmeseniz ne güzel olacak ama..

159
174
yanıtYanıtla
Nasrettin can:

Rte Hz. Ali’yi en iyi alevinden bile daha çok seviyordur net…

yanıt56
yanıt29
Kuman:

Yav hee heee! Hz. Ali Hz. Hüseyin sevgisi senin tekelin demi. Bu nasıl bir zehirli zihniyet

yanıt27
yanıt25
Sevda Gül :

Siz Hz. Aliyi sevmis olsaydiniz böyle diradan okul tanidigi gibi hitab etmezdiniz! Biz Hazreti demeden anmayiz o mübarek Müslümani!!!!

yanıt8
yanıt3
NİTTERSAN:

Hiç boşuna zırlamayın , ben Hz. Ali yi sevmeyen bir tek sünni görmedim. Ve yine tüm dinlerin peygamberlerini herhangi birini dahi kabul etmiyorum diyen bir müslüman görmedim.

yanıt14
yanıt1
Mustafa Mekin:

CHP nin ziyaret ettiği dedeler. CHP nin dedesimi. CHP ziyaret edince bişey yok, AKP ziyaret edincemi sorun oluyor. Alevilik bir siyasi partinin tekelinde olmamalı. CHP nin ve Sol örgütlerin arka bahçesi olmuş Alevilik.

213
54
yanıtYanıtla
Abdullah :

Tamam haklısında. tarikatlarda Akp nin tekelinde olmamalı. Tarikatlarda Akp nin arka bahçesi olmuş. Nasıl olacak

yanıt21
yanıt24
Abdullah :

Tamam da tarikatlar da bir siyasi partinin tekelinde olmamalı siyasete alet olmamalı. Tarikatlar da akpnin arka bahçesi olmuş. Nasıl olacak o iş.

yanıt15
yanıt19
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title