Haberler

BBP'den, "Genelkurmay Açıklaması" Değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Tokat İl Başkanı Naim Yıldız, Genelkurmay Başkanlığı'nın Yaptığı Açıklamanın Üslup ve Muhtevasının Derin Bir Yara Açtığını Söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Tokat İl Başkanı Naim Yıldız, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamanın üslup ve muhtevasının derin bir yara açtığını söyledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Naim Yıldız, Genelkurmay'dan yapılan açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk milletinin sıradan bir ferdi ve BBP olarak, yapılan açıklama nedeniyle derin bir üzüntü ve kaygı taşıdıklarını belirten Yıldız, "Türk milletinin bizim gibi, hayatları boyunca 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' şiarını baş tacı etmiş bütün fertlerinin milli ve manevi vicdanlarında derin bir yara açmıştır. Cumhuriyetimizin laik karakterini, büyük çoğunluğu Müslüman olan bir toplumda,

Kur'an okuma, ilahi söyleme veya Hz. Peygamber'in doğumunu kutlama gibi manevi geleneklerin karşısına koyma şeklinde anlaşılmaya çok müsait bir üslup ve zihniyetin hem laik düzene hem de milli birlik ve bütünlüğe fayda değil, telafisi imkansız biçimde zarar vereceğine inanıyoruz" dedi.

(Nİ-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title