Haberler

BBP'den Akil İnsan Tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, akil insan toplantılarının içinin boş olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, akil insan toplantılarının içinin boş olduğunu söyledi.

İl başkanı olarak Bursa'daki akiller toplantısına zorla katıldığını ifade eden Ünsal, "Akil insanlarının çoğu toplantıya iştirak etmedi. Sayıları 50-60 kişiye geçmeyen ve bir kısmı seçmece olan bu kişilerden bazılarının içi boş ve kandırmacadan ibaret olduğunu fark ederek toplantıyı terk ettiğine şahit oldum" dedi.

Akil toplantısında söz alan BBP Bursa İl

Başkanı Ömer Ünsal, "İktidar vekillerinin ve bakanların bile sürecin ne olduğunu ve kimlere kapalı kapılar arkasında ne vaatler verildiğini bilmediğini söylüyoruz. Barış kelimesinden başka bir şey söylemeyen vekil yapısının arkasından bu akiller cenahı bize ne anlatabilir? Akil insanlar diye seçilen heyet topluma neyi anlatacak? Kimlere ve kaç kişiye anlatacaklar? Burada özellikle seçilmiş bir kısım insanlarla neyin barışı sağlanacak?" diye sordu.

BBP olarak salona zorla girdiğini ifade eden Ünsal, "Dışarıda yüzlerce insan var, esas anlatılması gereken kişiler onlar. Kapalı kapılar ardında ancak bu kadar olur. Elinizde bir yol haritası mı var? Birkaç aydır şehit gelmiyor diyerek, bu şer sürecinde iktidarın jandarmalığını mı yapacaklar? İtiraz edince niye yaygara koparıyorlar? Hainlikle suçluyorlar. Bunu söyleyenler alçaktır. Bu süreç iktidar partisi ve muhalefet partilerinin tutumuyla milleti ikiye bölmüş durumda. Sürecin yanında değilsen, süreci sorguluyorsan, 'kan aksın istiyorsun' damgasını vuruyorlar. Bunu diyenlere, süreci şartsız destekliyorsanız siz bölücü müsünüz, PKK ile aynı safta olmayı kanınız kabul ediyor mu diye soruyoruz.

Bu akiller bu sürecin neresindeler? Niye seçildiklerini biliyorlar mı? Onlar da bu süreç içerisinde neler olduğunu bilmiyor. Bu sürecin konuşulmayan, yazılmayan, anlatılamayan bir yüzü, barış adı altında yoksa ikinci bir bayrak mı, ikinci bir eğitim dili mi, bölgesel özerklik mi?

Bunun sosyolojik olarak gideceği yer budur ve PKK bölgede

insanlara kolluk kuvveti yapıyor ve bunlar sineye çekiliyor, güvenlik" diye konuştu.

Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yanıltılıyor insanları. Anketler hormonlu. Milleti aldatmasınlar. PKK'nın silahlı unsurlarının dışarı çıkacağını söylüyorlar. Kim çıkacak, liste mi var elinizde? Belli ise bile bugüne kadar neden bertaraf edilmediler. Gitseler bile silah bırakacaklar mı? Silah bıraksalar, geri dönmeyeceklerinin garantisi ne? Kiminle protokolünüz var? Bunlar hesaba katılmadan yürürlüğe konulan bugünkü açılım sürecinin asla PKK'yı, terörü bitirmeyeceğini düşünüyoruz. Bir an önce bu süreçten dönülmeli". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Ömer Ünsal Politika Güncel Haberler

title