Haberler

Ankara: Bülent Ecevit'in Vefatı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Eski Başbakan Bülent Ecevit İçin Yoğun Bir Katılımın Beklendiği Cenaze Töreni Sırasında Provakasyon İhtimaline Karşı Vatandaşları Sağduyulu Olmaya Davet Etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, eski başbakan Bülent Ecevit için yoğun bir katılımın beklendiği cenaze töreni sırasında provakasyon ihtimaline karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Sezer, DSP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ecevit'in cenaze töreni programını ve DSP'nin cenaze hazırlıklarını anlattı. Sezer, yarın bütün dünyanın gözünün eski Başbakan ve DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in cenaze töreni üzerinde olacağını belirterek, Ecevit'e olan son görevin ona yakışır bir biçimde sevgi ve barış ortamı içerisunde yerine getirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Büyük kitlelerin katıldığı törenlerde bir takım kötü niyetli kişilerin provakasyon amaçlı tahrik ve tertiplere girmesinin her zaman olası bir durum olduğunu ifade eden Sezer, "Vatandaşlarımız bu tür tarihklere itibar etmemelidir. etmeyeceklerine de kuşku duymuyouz. Güvenlik güçlerimiz de en kapsamlı bir şekilde tebdir almışlardır. Provakasyonlara asla izin verilmeyecektir" diye konuştu.

DSP'LİLER CENAZE TÖRENİNDE 'MAVİ' GÖMLEK GİYECEK

DSP olarak cenaze töreni sırasında 5 bin partilinin görev alacağının altını çizen Sezer, parti görevlilerinin de hepsinin mavi gömlek giyeceğini söyledi. Sezer, vatandaşların istek ve şikayetlerini şahit oldukları en küçük provakatif hareketi de güvenlik güçlerine ya da mavi gömlek giyen partililere bildirebileceklerini kaydetti. Görevlilerin de gördükleri her sıkıntılarını durumu güvenlik güçlerine aktaracaklarını belirten Sezer, DSP örgütlerinin cenaze törenlerinde10 yılı aşan birikimi, deneyimi ve saygılı duruşu olduğunu vurguladı. Törenin camide ve öteki süreçlerdeki aşamalarında cenaze adabına ve Ecevit'in saygın kişiliğine gölge düşürülmemesinin en temel hedefleri arasında olduğunun altını çizen Sezer, Ecevit'in esenlik içinde uğurlanması için parti olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını bildirdi. Devlet töreni olacağı için de cenaze töreninin yönetimi ve güvenliğinin tamamen resmi görevlilerin sorumluluğu altında olacağını belirten Sezer, DSP'nin tören için en üst düzeyde kolaylaştırıcı olacağını söyledi.

CENAZE TÖRENİ

Cenaze törenine ilişkin bilgi veren Sezer, GATA'dan alınan cenazenin genel merkeze sabah 08.30'da geleceğini burada bir tören yapılacağını belirtti. Genel merkezde yapılacak törenin ardından TBMM'ye geçilerek burada yapılan resmi törenin ardından naaşın 11.15'de Kocatepe Camisine getirileceğini söyledi. 12.00'da kılınacak cenaze namazının ardından, 12.25'de kortejin naaşın konuyudğu top arabasıyla yürüyüşe başlayacağını söyledi. 12.40'da naaşın cenaze arabasına ve devlet mezarlığına nakli sürecinin başlayacağını ve orada defin işlemi ile sonra ereceğini kaydetti. Defin işleminin ardından vatandaşların da ziyaret edebileceklerini söyledi. Sezer, cenazeye kendisinin yürüyerek eşlik edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title