Haberler

AK Partili Erim: "Aydın'daki hava ölçümüne göre hidrojen sülfür sınır değerlerin altında"

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yeterlik belgesi alan laboratuvarlar aracılığıyla yapılan hava ölçümünde, hidrojen sülfür seviyesinin sınır değerin altında olduğunu söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yeterlik belgesi alan laboratuvarlar aracılığıyla yapılan hava ölçümünde, hidrojen sülfür seviyesinin sınır değerin altında olduğunu söyledi.

Erim, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, Aydın'ın yedi noktasında yapılan ölçümlerde hidrojen sülfür gazının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği sınır değerinin üzerinde çıktığına dair açıklamasına yanıt verdi.

Aydın'da jeotermal santrallerden kaynaklanan ve kötü kokuya sebebiyet veren hidrojen sülfür parametresi için bakanlıktan yeterlik belgesi alan laboratuvarlar aracılığıyla 2016-2019 yılları arasında ölçümler yaptırıldığını anlatan Erim, analiz sonuçlarına göre, hidrojen sülfür değerlerinin maksimum 4,42 mikrogram, minimum 0,018 mikrogram olarak belirlendiğini kaydetti.

Erim, "Bu ölçüm sonuçlarının yönetmelikte yer alan sınır değerleri aşmadığı görülmüştür. Söz konusu ölçüm sonuçları incelendiğinde ne saatlik sınır değerde ne de kısa vadeli sınır değerde aşım görülmemiş olup, sınır değerin çok altında yer almaktadır." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla, 8 Temmuz-25 Kasım 2019'da Germencik Efeler Jeotermal Enerji Santrali ile Aydın Merkez İmamköy, Kuyucak Pamukören ve Gencelli mevkilerinde, otomatik analizörle ölçümler gerçekleştirildiğini dile getiren Erim, bu ölçümlerde mobil hava kalitesine ait herhangi bir sınır değer aşımının görülmediğini de ifade etti.

Çerçioğlu'nun, "Büyükşehir Belediyesince TÜBİTAK'a 23 Ocak-3 Şubat 2020'de, Artek Mühendislik Çevre Ölçüm ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret AŞ'ye ise 18 Ocak-2 Şubat 2020'de 15 noktada pasif örnekleme yönetimiyle ölçüm yaptırıldığı, bazı noktalarda hidrojen sülfür için yönetmelik sınır değerlerinin aşıldığı" sözlerini anımsatan Erim, şunları kaydetti:

"Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne göre, tesis etki alanında hava kalitesinin ölçümü, hesaplanması ve ölçüm süresi, ölçümlerde pasif örnekleme metodunun kullanılması durumunda en az iki ay olarak belirlenmişken Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın konuşmasında yer alan cümlelere göre, bu sürenin yüzde 25'i kadar kısa bir sürede tamamlanmıştır. Bu şartlar altında söz konusu ölçümlere dayanılarak yapılan bu değerlendirmelerin hiçbir geçerliliği ve güvenilirliği bulunmamaktadır."

Bekir Kuvvet Erim, vatandaşların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca doğrulanmayan ve resmi olarak açıklanmayan herhangi bir ölçüm sonucuna itibar etmemesini istedi.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title