Haberler

AK Parti Bağcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Özdemir oldu

Güncelleme:

AK Parti'de İstanbul ilçe belediye başkan adayları netleşti. İstanbul'un Bağcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Özdemir oldu. İşte Abdullah Özdemir'in hayatı ve siyasi kariyeri...

Türkiye 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kitlendi, partilerin adayları bir bir açıklanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Murat Kurum'u aday gösteren AK Parti'de Bağcılar Belediye Başkan Adayı ise Abdullah Özdemir oldu.

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

Bağcılar'ın genç ve dinamik belediye başkanı Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Özdemir, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde "Deprem ve Yapılar" alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

SİYASİ KARİYERİ

Siyasi kariyerine Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başlayan Özdemir, 2007-2013 yılları arasında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. Bu dönemde ilçesine önemli hizmetlerde bulunan Özdemir, partisiyle birlikte başarılı çalışmalara imza attı.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda da görev alan Özdemir, Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı'ndan ayrıldı.

Bağcılar Belediye Meclisi üyeliğine 2014 yılında seçilen Özdemir, aynı dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür birimlerinde görev aldı. 2019 yılında tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği'ne seçilen Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından 2022 yılı Nisan ayındaki seçimde belediye başkanlığı görevine getirildi.

Başkanlık görevine başladığı tarihten itibaren sosyal yaşamdan kentsel dönüşüme kadar birçok alanda projelere imza atan Özdemir, halkın geniş kesimleri tarafından sevilen bir belediye başkanı olarak biliniyor. Ayrıca, Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Özdemir, genç yaşına rağmen önemli sorumlulukları üstlenmiş bir isimdir.

2024 mahalli idareler seçiminde AK Parti tarafından tekrar aday gösterilerek ilk defa seçime girecek olan Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ecem Altan
Haberler.com - Politika

Abdullah Özdemir İstanbul Bağcılar Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title