Haberler

ABD Temsilciler Meclisi, 3 ülkeye 95 milyar dolarlık yardımı onayladı

Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardım kabul edildi. 95 milyarlık dolarlık paketteki 61 milyar dolar Ukrayna'ya, 26 milyar dolar İsrail'e, 8 milyar dolar ise Tayvan'a gidecek.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Kiev yönetiminin Rusya'ya karşı verdiği savaşta, stoklarının erimek üzere olduğu bir dönemde, 6 aylık siyasi çıkmazı sonlandırarak, İsrail ve Tayvan yardımlarıyla 95 milyar doları bulan tasarıyı onayladı.

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi başkanı Mike Johnson, Demokratlarla hareket ederek, kendi partisindeki itiraz oylarını bastırırken, yasa tasarısı iki partinin desteğiyle 122 ret oyuna karşın 311 evet oyuyla kabul edildi.

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık yardımı onayladı

BİDEN VE SENATO'NUN SALI GÜNÜ YARDIM PAKETİNİ ONAYLAMASI BEKLENİYOR

ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratların çoğunluğundaki Senatonun da söz konusu yardım paketini muhtemelen salı günü onaylaması bekleniyor.

Temsilciler Meclisinden geçen 95 milyar dolarlık paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail'e 26 ve Hint-Pasifik bölgesinin (Tayvan) güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor.

İsrail'e ayrılan 26 milyar dolarlık paketin içindeki 9 milyar dolarlık bölümün Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde kullanılmak üzere insani yardımlara ayrılması öngörülüyor.

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık yardımı onayladı

BİDEN'DAN BAĞIMSIZ TASARILARA DESTEK

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson tarafından sunulan yardım tasarısına destek verdiğini belirtmişti.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail ve Ukrayna'ya kritik desteği sağlayacak, aynı zamanda Gazze'deki Filistinlilere insani yardım temin edecek ve Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik ve istikrarı güçlendirecek bu paketi güçlü şekilde destekliyorum." ifadesini kullanmıştı.

Biden, tasarıyı Kongreden geçip masasına geldiği anda hızlıca imzalayacağını bildirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ukrayna Ekonomi Tayvan İsrail Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek? MİRKETLER NEDEN ÖLÜR? Mirketler sevdiğini başkasıyla görünce ölür mü?
500

Yorumlar (32)

AYHAN BAYRAK:

İbliiiis ABD

337
21
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Dolarla alışveriş sistemine acilen bir yol bulunması gerek.

333
15
yanıtYanıtla
Pole star:

Erdoğan boşuna demiyor her ülke kendi para birimiyle ticaret yapmalı diye. Dolar özellikle ülkeler arası ticarette kullanılan para birimi olduğu müddetçe ABD istediği gibi at koşturur...

yanıt27
yanıt4
Yakup SGZ:

Adı altında hepsi İsrail le gidecek Bunlar la ittifak olmaz Acilen D 8 kurulmalı USD kullanılmamalı

267
20
yanıtYanıtla
faruk :

allah belsnizi versin!... daha çok çocuk - kadın - masun insan ölsün istiyorlar bu savaş; biri rusya ya karşı biri çine karşı biride ortadoğu ya karşı abd nin savaş ilanıdır... umarım bu şeytan ordusunun birlik olup ülkeler def ederler

221
10
yanıtYanıtla
bülent iyigün:

amerikanın gayrimeşru çocukları bir bir ortaya çıkıyor

143
15
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Adam haybeye para basıyor. Enflasyon loading...

102
9
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Döviz ile ihaleleri yasaklayan hükümet döviz ile alış verişi bitirmek için çözüm bulsun yoksa 2026 yılında tek haneli enflasyon hayal olur hayal. Döviz düşmezse enflasyon düşmez.

81
4
yanıtYanıtla
Muro:

Hangi yasak dostum? Hükümetin her ihalesi dolar euro.

yanıt0
yanıt0
Fuat Pinar:

Makine ellerinde karşılıksız dolarları baş Dünyayı satın al

73
5
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title