Haberler

    Plaja Bu 10 Eşya Olmadan Gitmeyin!

    Güncelleme:

    Plajda denizin, kumun ve tatilin keyfini çıkarmak istiyorsanız, plaj çantanıza bu kritik 10 eşyayı almayı unutmayın.

    Havalar artık iyice ısındı! Bu demek oluyor ki tatil, deniz havuz mevsimi geldi. Peki, plaja giderken her şeyin eksiksiz olması için yanınıza neler almanız gerektiğini biliyor musunuz?

    Plajda nelere ihtiyaç duyabileceğinizi düşündük ve sizin için ufak bir liste çıkardık. Size de denizin, kumun ve tatilin keyfini çıkarmak kaldı!

    Güneş koruyucuları

    Elbette plaja giderken yanınıza almanız gerekenler listesinin en başında güneş kremleri geliyor. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak, erken yaşlanma belirtilerini ve güneş lekelerini önlemek için plaja giderken mutlaka yüzünüz ve vücudunuz için koruyucu faktörlü güneş kremi almalısınız. Kullanacağınız krem sizin için en az 15 SPF, çocuklarınız içinse 30 SPF olmalı. Ayrıca her ne kadar koruyucu krem kullanıyor da olsanız, güneşin ultraviyole ışınlarının çok kuvvetli olduğu 10.00 - 16.00 arası güneşe çıkmamanız çok daha faydalı olacaktır.

    Dudaklarınızı ihmal etmeyin

    Yanınıza mutlaka cildiniz için kullanacağınız gibi en az 15 SPF ya da daha yüksek koruma faktörlü bir ürün kullanabilirsiniz. Ayrıca günün sonunda tüm cildinize uygulayabileceğiniz Aloe Vera içeren bir güneş sonrası losyonu da cildinizin ferahlamasına yardımcı olacak ve gerilip soyulmasına engel olacaktır.

    Diğer güneşten korunma yöntemleri

    Eğer gideceğiniz yerde yoksa, yanınıza mutlaka bir şemsiye alın. Gözlerinizi güneşten korumak için güneş gözlüğünüzü ve yüzünüzü korumak içinde geniş kenarlı bir şapka almayı unutmayın. Ayrıca her ihtimale karşı yanınıza mutlaka sargı bezi, antibiyotikli krem ve diğer gerekli malzemelerden oluşan bir kit almanız da faydalı olacaktır.

    Plaj sandalyesi ve havlu

    Plaj için özel dizayn edilmiş bir sandalye edinin. Bu sandalyeler hem az yer kaplar hem de taşıması oldukça kolaydır. çünkü gideceğiniz yerde misafirler için yer ayrılmamış olabilir ve siz de şezlongsuz kalabilirsiniz. Eğer şezlong ya da sandalyede güneşlenmeyi sevmiyorsanız bir plaj hasırı alıp, istediğiniz yerde güneşlenebilirsiniz.

    Çocuklarınız için kum oyuncakları

    Eğer çocuğunuz varsa yanınıza mutlaka kova kürek takımı, kumdan şekiller yapmalarını sağlayacak oyuncaklar almalısınız. Çünkü böylece çocuklarınız gözünüzün önünden kaybolmadan, kendi kendilerine eğlenceli vakit geçirebilir ve sizde plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak koruyucularını sürmeyi ve tazelemeyi, şapkalarını kafalarından çıkarmamalarını sağlamayı unutmayın. Eğer merakınız varsa kendiniz için de yanınıza deniz yatağı, olta takımı gibi denizin keyfini çıkarmanızı sağlayacak şeyler alabilirsiniz.

    Çocuklarınızın güvenliği için

    Öncelikle gideceğiniz yerde denizin durumunu kontrol edin. Eğer çok dalgalıysa, çocuğunuzun yanında biri olmadan denize girmesine izin vermeyin. Ayrıca mutlaka kolluk, simit ya da can yeleği tipli bir şey takmalarını sağlayın. Her ne olursa olsun gözünüzü çocuklarınızın üzerinden ayırmayın. Eğer denizde plaj yönetiminin koyduğu sınırlamalar varsa, bunlara uymayı da ihmal etmeyin.

    Ekstra havlu

    Elbette herkes için yanınıza bir tane havlu alacaksınız. Ancak mutlaka yanınıza bir iki tane de ekstra havlu alın. Havlunuz denize girip çıktıkça ıslanacağı için birini kurulanmak birini güneşlenmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuz havlusuyla denize girmek isterse ve siz bunu biraz geç fark ederseniz, yanınızda yedek bir havlunun daha olması iyi olacaktır.

    Su ve atıştırmalıklar

    Bütün gün güneşin altında kalmak vücudunuzun fazlasıyla su kaybetmesine neden olacaktır. Dolayısı ile yanınıza mutlaka su alın. Ayrıca acıkma sürecinizin hızlanacağını da göz önünde bulundurun ve yanınıza atıştırmalık bir şeyler alın. Eğer çocuklarınız varsa, onlar içinde birkaç çeşit sevdikleri bisküvilerden almayı ihmal etmeyin.

    Yedek kıyafet

    Plaja giderken yanınıza mutlaka ekstra tişört, şort, elbise gibi bir kıyafet alın ve mutlaka yedek ayakkabı alın. Bütün gün güneşin altında geçirdiğinizde güneş kendini çekmeye başlayınca üşüyebilirsiniz. Ayrıca plajdan sonra bir yerlere uğramak isterseniz yedek kıyafetleriniz en büyük kurtarıcınız olacaktır.

    Fotoğraf makinesi

    Eğer fotoğraf çekme merakınız varsa, mutlaka yanınıza bir fotoğraf makinesi alın. Böylece plajda geçireceğiniz bu muhteşem günün her anını ölümsüzleştirebilirsiniz. Ayrıca eğer su altı fotoğrafları çekmeye meraklıysanız bunun için bir makine edinip hem suyun altında hem de plajda fotoğraflar çekebilirsiniz.

    İşte size çok daha hızlı hazırlanabilmeniz için hazırladığımız plaj ihtiyaç listesi!

    Güneş kremi

    Dudak koruyucu

    Aloe Veralı güneş sonrası kremi

    İlk yardım seti

    Şapka

    Güneş gözlüğü

    Plaj şemsiyesi

    Plaj sandalyesi - hasırı

    Kova - kürek takımı, oyuncak vs.

    Olta takımı, frizbi, deniz yatağı vs.

    Deniz kabuğu toplama için kavanoz

    Havlu (ekstra havlular)

    Su

    Atıştırmalıklar

    Kolluk,simit, can yeleği vs.

    Yedek kıyafet, ayakkabı

    Palet, deniz ayakkabısı

    Fotoğraf makinesi

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title