Haberler

Peres ve Netanyahu Devreye Girdi Ayalon Özür Diledi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un Küçük Düşürülmesi Üzerine Patlak Veren Krizi Çözmek Amacıyla Devreye Girmelerinin Ardından Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, Çelikol'a Bir Özür Mektubu Gönderdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un küçük düşürülmesi üzerine patlak veren krizi çözmek amacıyla devreye girmelerinin ardından Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, Çelikol'a bir özür mektubu gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsrail'den bir özür gelmemesi halinde Büyükelçi Çelikol'un geri çağrılacağını açaıklamasının ardından İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun isteği üzerine, Türkiye'yi tatmin edecek bir özürde bulunmaya yanaşmayan İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ayalon, Büyükelçi Çelikol'a "Bir Özür mektubu" gönderdi. Çelikol'un Ankara'ya ilettiği belirtilen mektupta Ayalon, "Bazı konularda görüş ayrılıklarımız olsa da bunlar sadece iki hükümet arasında açık, karşılık ve saygılı diplomatik kanalların aracılığıyla tartışılmalı ve çözümlenmelidir" dedi.

İsrail Basına göre, Ayalon mektubunda ayrıca, Çelikol'a hitaben "sizi küçük düşürmek gibi bir niyetim yoktu. Girişimin yapılış ve algılanma tarzından dolayı özür diliyorum. Lütfen bunu çok büyük bir saygı duyduğum Türk halkına iletin" dedi.

Bu arada Haaretz Gazetesi'ne göre, özür mektubu, Ankara ile Kudüs arasında yapılan istişareler sonucunda yazıldı. Gazete, mektubun Türkiye'nin Ayalon'un ilk özrünün yetersiz olduğunu ilan ettikten sonra hazırlandığını da kaydetti.

-İSRAİL BAŞBAKANLIĞI AÇIKLAMASI

İsrail Basınında elde edilen bilgilere göre, İsrail Başbakanlığı bu konudaki açıklamasında, "Başbakan, özür mektubunu Dışişleri Bakanı ile koordine etti ve bunun sorunu çözeceğini umuyor. Başbakan'ın bu sorun boyunca tutarlı bir tutum takındı, protestoya destek verdi ancak yapılış tarzı konusunda çekinceleri oldu" İsrail Başbakanlığı açıklamasında ayrıca şöyle denildi:

"Başbakan, bir kez daha Türkiye ve İsrail'in birbirinden uzaklaşmasından duyduğu kaygısını dile getirdi ve profesyonel unsurlara sorunun sürmesinin önlemesi yönünde talimat verdi."

-17 İSRAİLLİ MİLLETVEKİLİ'NDEN ÇELİKOL'A MEKTUP

Bu arada Yedioth Ahronot gazetesine göre, İsrail Parlementosu Kresset'in 17 üyesi Türk Büyükelçi Çelikol'a bir mektup göndererek, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un "yakışıksız davranışı"ndan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Mektupta, Devletlerarasındaki en zor görüşmelerin bile uygar ve saygılı bir biçimde yürütülmesi, karşı tarafın onuruna zarar veren eylemlerden sakınılması gerektiği vurgulandı.

(ANKA) (CN/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title