Haberler

"Pastöre Verilen Korumadan Bende İsterim"

Sırbistan'da 'Misyoner ve Hristiyan' Düşmanı Olarak İlan Edilen Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Samsun'da Tehdit Edildiğini Öne Sürmesinin Ardından Devlet Koruması Verilen Pastöre Tahsis Edilen Polis Korumasından Kendisi de İstedi.

Sırbistan'da 'misyoner ve Hristiyan' düşmanı olarak ilan edilen Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Samsun'da tehdit edildiğini öne sürmesinin ardından devlet koruması verilen pastöre tahsis edilen polis korumasından kendisi de istedi.

Avrupa ve Balkanlar'da Türk ve Müslümanların haklarının korunması için çalışmalar yapan Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Hristiyan propagandası ve misyonerlik çalışması yaptığını öne sürdüğü Agape Kilisesi Derneği Pastörü Orhan Pıçakçılar'ın son günlerde ulusal basında tehdit konusuyla geniş yer aldığını ve gelişmeleri şaşkınlıkla izlediğini söyledi. Basında yer alan haberlerin üzerine devletin Pıçakçılar'a polis koruması verdiğine dikkat çeken Altuntaş, Atatürk Şehri

ve Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı Samsun'da bir 'simgenin' yok edilmek istendiğini savundu. Altuntaş, "Çeşitli yöntemlerle Hristiyanlık propagandası yapılmaktadır. Bazı şeyler gündeme getirilmek istenmektedir. Sanki Avrupa, insan haklarının çok, inanç özgürlüğünün bol olduğu ülkeymiş gibi, Türkiye'den de bunun yapılması istenmektedir. Hristiyan yok denilecek kadar az, ama Hristiyanlık propagandası serbest ayrıca, kilise için yeni yerlerin açılması, mevcutların genişletilmesi, onarılması artırılıyor.

Avrupa'da Müslümanlara ibadet serbest ama propaganda yapmaları değil, İslamiyet'i anlatmaları yasak. Sadece İngilizlerle içli dışlı olan Vehhabiler gözetiminde İslamiyet'i anlatmak serbest. Bu da düşündürücü. Yunanistan'da 317 bin Müslüman var, bir tane cami yok. Evet, Avrupa özgünlükler ülkesi" dedi.

Avrupa'da birçok haksızlık yapıldığını ifade eden ve kendisinin de Sırbistan'da istenmeyen adam ilan edildiğini, internet sitelerinde 'Misyoner ve Hristiyan' düşmanı olarak fotoğrafıyla birlikte yer aldığını ifade eden Altuntaş, "Samsun'daki pastöre verilen devlet korumasından bende isterim. Bende korunmak istiyorum. Devletimiz, Hristiyanlık propagandası yapan bir kişiye, 17 yaşında genç bir şey söyledi diye yakın koruma veriyor. Beni koskoca devlet hedef ilan ediyor, koruma verilmiyor. 12 yıldır

Yunanistan'a vize alamıyorum. Benim Türkü ve İslamiyet'i savunduğumu çok iyi biliyorlar" diye konuştu.

Yabancılara Türkiye'de daha çok hak tanındığını dile getiren İzzet Altuntaş, Batı Trakya Türklerinin 'Türklük ve Müslümanlık' mücadelelerine Avrupa'dan anlamsız bir cevap geldiğini söyledi. Batı Trakya Türklerinin Avrupa Birliği İnsan Hakları Komisyonu'na yaşadıkları ülkede Türkçe konuşmak, Türk olduklarını ispat için başvurduğu komisyonun "Siz Müslümansınız, Müslümanca konuşun" dediğini, ardından AB Parlamentosu'na başvurulduğunu, yine aynı cevabın geldiğini anlatan Altuntaş, "Dünyada Müslümanca diye

bir dil mi var? Avrupa işte, Türklüğü kabul etmiyorlar, İslamiyet'i yaşatmıyorlar" şeklinde konuştu.

Agape Kilisesi Derneği Pastörü Orhan Pıçakçılar'ı 17 yaşında bir gencin tehdit ettiğinin gündeme gelmesinin ardından gerekli yasal işlem başlatılırken, Pıçakçılar'a devlet koruması verilmişti.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title