Haberler

Tarihi Cami Hafriyatında Küp Çıktı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde hafriyat çalışmaları sürdürülen Zobturoğlu Camii’nde temel kazı sırasında dev küp bulundu.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde hafriyat çalışmaları sürdürülen Zobturoğlu Camii'nde temel kazı sırasında dev küp bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Tosya'da geçtiğimiz günlerde Zobturoğlu Mahallesi'nde tarihi Zobturoğlu Camii'nin yıkımına başlandı. Yıkım çalışmalarının devam ettiği camide, dernek tarafından hazırlanan caminin inşaatının yapılması kararlaştırıldı. Yıkım sırasında caminin iç kısmında yer aldığı iddia edilen Kürük Dede Mezarı ortaya çıkmış ve sonrasında mezar, Tosya İlçe Müftülüğü tarafından Tosya Asr-i Mezarlığına taşınmıştı.

Zopturoğlu Camii hafriyat çalışmasının yapıldığı bugünlerde çalışmalar sırasında toprak altından çıkan dev küp ise görenleri heyecanlandırdı. Toprağı kazan kepçe operatörü, iş makinesinin kovasının bir cisme çarptığını fark etti. İş makinesinin motorunu durduran operatör, kepçeden inerek hafriyat alanında bulunan işçilerle birlikte küpü çıkardı. Olay yerine gelen yetkililer, yaklaşık üç insan boyunda olan küpü üstü kapalı bir arabaya yükleyerek kazı alanından uzaklaştırdı.

Görgü tanıkları içi boş olan küpün daha önceden buğday küpü olarak kullanıldığını iddia etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Tosya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title