Haberler

Okullar Atık Pil İçin Yarışacak

Tuşba Belediyesi, okullararası "Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

Tuşba Belediyesi, okullararası "Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, okullarda ödüllü "Atık Pil Toplama Kampanyası"nın bu yıl dördüncüsünü başlattı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ortak yürütülen kampanya, ilçe sınırlarında kullanılan ve atık konumuna geçen tüm pillerin çevreye atılmasının önüne geçmek, zehirli ve zararlı pil atıklarının zararlarını önlemek ve geri dönüşüm açısından farkındalık oluşturmak amacıyla yeniden başlatıldı.

2 Ekim 2017-30 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak kampanya hakkında açıklamada bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, geri dönüşebilen maddelerden pillerin gelişigüzel çöplere atılmasının çevre açısından büyük tehlikeler meydana getirdiğini ifade etti.

Metallerin toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabildiğine dikkati çeken Özgökçe, "Bunun sonucunda toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin sebep olduğu su kirliliği sudaki ekosistemi altüst eder. Etkilenen sadece su ve toprak ekosistemi değil aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıkların başında nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları ve mutasyonlar gelir. Pillerin içindeki maddeler kimi zaman ölümcül tehlikelere yol açabilir. Bunlar besinler ya da sulardan insan vücuduna girer. Ayrıca bir küçük kalem pil 5 metrekare toprağı kirletir ve bu topraktan sağlıklı ürünler elde edilemez." diye konuştu.

"Temiz ve sağlıklı çevre prensibi ile yürüttüğümüz çalışmalarımıza sorunların temelinden başlayarak çözüyoruz." diyen Özgökçe, şöyle konuştu:

"Biz bu önemli kampanyanın startını geleceğimiz olan çocuklarımızla başlatıyoruz. Yürüttüğümüz kampanyalar kapsamında hem çocuklarımıza çevre bilinci aşılıyor hem de çevremizin temiz ve sağlıklı tutulmasını sağlamış oluyoruz. Bu bağlamda en çok pil toplayan okul ve öğrencilerimizi de ödüllendirerek projeye motive olmalarını sağlıyoruz. Kişi başına en fazla atık pil toplanmasının esas alınmasındaki amaç, öğrencileri rekabete teşvik ederek, evlerinde ve çevrelerinde bulunan pilleri toplayıp ailelerini ve çevrelerini de bilinçlendirmektir. Her kesimin bu projeye destek olmasını bekliyoruz. Topladığımız pilleri geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisine de katkı sunan, projemize destek veren tüm okul idarecileri ve öğrencilerine ve ailelerine şimdiden çok teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Özgökçe Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title