Haberler

Oecd: Türkiye 2010'da Yüzde 3.7 Büyüyecek

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (Oecd) Göre, Türkiye, Gelecek Yıl Yüzde 3.7, 2011 Yılında da Yüzde 4.6 Oranında Büyüyecek.

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) göre, Türkiye, gelecek yıl yüzde 3.7, 2011 yılında da yüzde 4.6 oranında büyüyecek.

OECD üyesi ülkelerin en son ekonomik durumlarını ve tahminleri içeren Ekonomik Görünüm Raporu yayımlandı. Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 6.5 oranında daralacağı, ancak az da olsa toparlanmanın başladığı ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte pozitif büyümeyi yakalayabileceği vurgulandı. Raporda, risk primi ve reel faizlerdeki düşüşün devamı açısından, yatırımcı güvenindeki iyileşmenin korunması gerektiği belirtilirken, mali şeffaflık açısından büyük önem taşıyan Mali Kuralın, bazı güçlendirici önlemlerle desteklenmesi önerildi. Yapısal reformların da, iş dünyasındaki rekabeti güçlendirerek, ekonominin daha yüksek oranlı büyümesine katkıda bulunacağı ifade edildi. OECD raporuna göre, Tüketici Fiyatları cinsinden enflasyonun bu yıl yüzde 6.3, gelecek yıl yüzde 5.7 ve 2011 yılında da yüzde 5.3 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Rapora göre, işsizlik oranı bu yıl yüzde 14.6, gelecek yıl yüzde 15.2 ve 2011 yılında da yüzde 15 düzeyinde olacağı tahmin ediliyor. Cari açığın da, gelecek yıl yüzde 2.8 ve 2011 yılında ise yüzde 3,3 oranında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title