Haberler

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün, Bakırköy Adalet Sarayı'na Gelmesi

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, "Halkı Askerlikten Soğutma" Suçundan Yargılandıklarını Belirterek, "318 Maddeden Yargılanmamız Haberlerle İlgili Değil, Benim Yaptığım Yorumlardan Dolayı Soruşturma Açılmış. Bunun Bir Darbe Soruşturması Olmadığını Bilmeniz Gerekiyor" Dedi.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, "halkı askerlikten soğutma" suçundan yargılandıklarını belirterek, "318 maddeden yargılanmamız haberlerle ilgili değil, benim yaptığım yorumlardan dolayı soruşturma açılmış. Bunun bir darbe soruşturması olmadığını bilmeniz gerekiyor" dedi.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükle ilgili, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nokta Dergisi hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, ifade vermek üzere Bakırköy Adalet Sarayı'na geldi.

Basın savcısı Remzi Yaşar Kızılhan'a ifade veren Görmüş'ü, Nokta dergisi çalışanları yalnız bırakmadı.

Bir süre içerde kalan Görmüş, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Görmüş, "Bu yürütülen soruşturma başbakanın 'savcılar görevini yapmıyor' açıklamasıyla ilgili değil, doğrudan doğruya nokta dergisine yapılan bir soruşturma. Özden Örnek paşanın avukatıyla suç duyusunda bulunulmuş ve aynı gün savcılık tarafından dergimizin o sayısının toplatılması istenmiş. Savcılık mahkemeye başvurmuş mahkeme bunu red etmiş. Savcılık tekrar itirazda bulunmuş mahkeme red etmiş. 318. maddeden yargılanıyoruz. Halkı askerlikten soğutma suçuyla yargılanıyoruz. 318 maddeden yargılanmamız haberle ilgili değil. Benim yaptığım yorumlardan dolayı soruşturma açılmış. Bunun bir darbe soruşturması olmadığını bilmeniz gerekiyor. Bu haberin kaynağı soruldu bana. Ben de basın kanunun 12. maddesini hatırlattım ve savcı bildiğini söyledi. TC Başbakanın açık serzenişine yanıt veren savcı, halen çıkmadı. Bu soruşturma artık günlük meselesinden çıktı. Kamuya mal oldu" dedi.

(RŞ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title