Haberler

Net 5 bin 500 TL'ye çıkarılan yeni asgari ücretin işverene maliyeti 7 bin 603 lira olacak

Güncelleme:

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Dolmabahçe Ofisi'nde kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30 zamla net 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını söyledi.

İŞVERENE DESTEK SÜRECEK

Asgari ücrete zam yapılırken işveren de unutulmadı. Buna göre, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmama uygulaması devam edecek. İş verenlere, işçi başına 100 TL destek verilecek.

İŞÇİDEN YAPILAN KESİNTİ 969 LİRA

Yeni asgari ücrette işçiden yapılan kesinti 969 lira oldu. Buna göre, işçiden SGK Primi için 905 lira, işsizlik sigortası için 64 lira kesinti yapılacak.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ

Asgari ücretin işverene maliyeti de merak edilenler arasında. Asgari ücret net olarak 5 bin 500 TL ancak brüt olarak 6 bin 471 lira. Yani işveren sigorta primi ve işsizlik sigortası primi hariç 6 bin 471 lira ödemek zorunda. İşverenin ödemek zorunda olduğu SGK Primi 1.003 lira, işsizlik sigortası primi ise 129 lira. Tüm bunların toplamıyla asgari ücretin işverene maliyeti 7 bin 603 liraya çıkıyor.

İşte asgari ücret hesabı:

Net 5 bin 500 TL'ye çıkarılan yeni asgari ücretin işverene maliyeti 7 bin 603 lira olacak

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (8)

Ömürcan Ekinci:

Çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyenler enflasyonun altında zam yapıyor.. Enflasyon yüzde 49, yapılan zam yüzde 30.. Yazıklar olsun. (!)

160
69
yanıtYanıtla
DİLAVER Kalyon:

"Kaşıkla verip kepçeyle geri alınmaz " atasözü gerçek olmaz.

128
29
yanıtYanıtla
Samet Can:

Bu geceden itibaren zamlar başlar bugun simit ve sigaraya zam geldi gece daha uzun hade bismillah

2
0
yanıtYanıtla
filozof:

Çok atıp tutmayın hapse girersiniz

1
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

İşverene zarar vermediler asgari ücretin ve emekli zammın faturasını esnaf oduyecek ey hükümet esnaf hayır derse iktidarı kazanamazsin esnafa yüklemeyin bu zamları gidin futbolculardan teknik direktörlerden zenginden vergi alın ödeyin esnaf isyan ediyor artık

1
0
yanıtYanıtla
Samet Can:

Her bir zamda milim milim hesaplayip milete gostere gostere anlattiginiz icin bir hayir goremiyor yarin her seye zam gelir yine sizin haberiniz yuzunden

1
0
yanıtYanıtla
filozof:

5.500 ev mi geçinir. Siz bu parayla 15 gün geçinin eşek gibi anıracam.

0
0
yanıtYanıtla
filozof:

yazık değilmi fakire fukaraya, el insaf. Zaten umudum yoktu da bahane oldu. Bu ülke düzelmez.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title