Haberler

Nazilli'de kuru incir alım sezonu başladı

Güncelleme:

Aydın'ın Nazilli ilçesinde cennet meyvesi olarak kabul edilen kuru incir alım sezonu başladı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde cennet meyvesi olarak kabul edilen kuru incir alım sezonu başladı.

Bölgeden dünyaya yayılan ve ülkemizin stratejik gıda ürünlerinden birisi olarak kabul gören kuru incir tarımsal ihracatın yaklaşık yüzde 2' sini oluştururken, Nazilli bölgesinde ağırlıklı olarak kurutmalık olarak değerlendirilen kuru incir sezonunun başlamasıyla ilgili açıklamada bulunan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; "2021/2022 sezonunun tüm üreticilerimize ve incir ticareti yapan üyelerimize hayırlı olmasını, bol kazançlar getirmesini diliyorum. Bu toprakların bize bağışladığı en önemli ve değerli meyvelerimizden birisi olan incirin kuru alım sezonu başladı. İncir ticareti ve ihracatı yapan üyelerimizi bu vesileyle ziyaret ediyoruz. Pandemi sürecinin getirdiği ekonomik kayıpların en kısa sürede telafi edileceğine inanıyorum. Bu telafinin en güzel yolu da ihracattır. Geçtiğimiz sezon Türkiye'den 65 bin ton kuru incir ihracatı gerçekleşti. Şimdiden net bir şey söylemek zor ancak İhracat birimlerinden gelen veriler 2021-2022 sezonunun çok daha iyi geçeceğini gösteriyor. En çok Almanya ve Fransa'ya sattığımız bu ürünümüzü çeşitlendirip ürün farklılaştırması yaparak başta Amerika olmak üzere Japonya ve uzak doğu ülkelerinde de tanıtmalıyız. İncir katma değerli bir ürün. Sadece meyve olarak değil yurt dışında pasta ve unlu mamüllerde ve diğer yiyeceklerde iç malzemesi olarak da kullanılıyor. Bu anlamda içimizdeki kısır çekişmeleri bırakıp, inciri daha farklı ve daha çok kazanç getirecek şekilde pazarlamanın yollarını bulmalıyız. Nazilli Ticaret Odası olarak her yıl katıldığımız uluslararası gıda fuarlarına pandemi nedeniyle ara vermiştik. Bu yıl uluslararası Anuga gıda fuarında tekrar yerimizi aldık. Bölgemizde yetişen ürünlerimizi tanıtmak, ihracatına katkı vermek, ihracat yapmak isteyen işletmelerimize yardımcı olmak amacıyla yaptığımız yurt dışı fuar organizasyonları bundan sonra da devam edecektir. NTO olarak önem verdiğimiz konulardan bir tanesi bölgenin ihracatını arttırmak ve çeşitlendirmek. Bu konudaki eğitimlerin kısa sürede sonuç vereceğine inanıyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nuri Arslan Türkiye Nazilli Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title