Haberler

    Musul'daki Operasyonun Sivil Hayata Etkileri

    Musul'daki operasyonda en çok sivillerin ateş altında kalmasından veya canlı kalkan olarak kullanılmalarından korkuluyor.

    Musul'daki operasyonda en çok sivillerin ateş altında kalmasından veya canlı kalkan olarak kullanılmalarından korkuluyor.

    Beklenildiği gibi bölge halkı, özellikle kadınlar ve çocuklar, evlerini terk etmeye başladı. Kaçmaya çalışanlar karşılarında IŞİD örgütünü buluyor. Bölgeden gelen haberlere göre örgüt sivillerin kent dışına çıkmasını engelliyor, kaçmayı başaranlarınsa evlerini havaya uçuruyor.

    Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC), Musul'daki operasyona müdahil olan tüm taraflara çağrıda bulunarak sivillerin ve yaralıların tahliyesi için güvenli koşulların sağlanmasını istedi.

    ICRC Irak Temsilcisi Katharina Ritz önceliklerinin kadın ve çocuklar olduğunu söylüyor:

    "Eminiz ki kent halkı çocuklar, siviller bu durumdan korkuyor. Musul'dan kaçmaya çalışabilir ve bu sırada kendilerini çatışmaların ortasında, ateş hattında bulabilirler."

    Musul'da IŞİD'in kimyasal silah kullanma ihtimali de endişelerin en başında.

    Örgütün eline geçmeden önce kentin nüfusu yaklaşık 2 buçuk milyondu. Operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana kaç kişinin kenti terk ettiği tam olarak bilinmiyor. Birleşmiş Milletler'in Musul'un dışına kurduğu mülteci kampları ancak 45 bin kişi alabilecek kapasitede.

    Irak'ta son yıllarda devam eden çatışmalar çoktan 3 milyon kişi yurdundan etti.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 20 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Musul Irak Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title