Haberler

Müslüman dünya şampiyonu boksör, araya girerek aşiret savaşlarını durdurdu

Güncelleme:

Müslüman dünya şampiyonu ağır sıklet boksör Mahmoud Charr, Almanya'da yaşanan Çeçen ve Arap aileleri arasındaki aşiret savaşında araya girerek barışı sağladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de iki gün arka arkaya meydana gelen Çeçen ve Arap aileleri arasındaki aşiret savaşında çok sayıda kişi ağır yaralandı. Ardından Çeçen aşiretin Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan yakınlarını çağırarak, Arap aşiretine saldırma çağrısı Müslüman dünya şampiyonu ağır sıklet boksör Mahmoud Charr ve Alman polisini harekete geçirdi. Olayı duyan Müslüman dünya şampiyonu Mahmoud Charr, iki aşiret arasında barışı sağlamak amacıyla hemen harekete geçti.

Müslüman dünya şampiyonu boksör, araya girerek aşiret savaşlarını durdurdu

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ile de yakın dost olan dünya şampiyonu Mahmoud Charr, Michael Kuhr aracılığı ile Berlin polisi ile iletişime geçti ve yakın Türk dostu Ertunç K. ile birlikte Berlin'e hareket etti. Alman özel komando kuvvetleri (MEK) tarafından havaalanından alınan Mahmoud Charr, barış görüşmeleri için girişimlere başladığını belirterek, "İki Müslüman din kardeşi aşiretin birbirine girmesi beni çok üzdü. Olaya nasıl müdahale edebilirim diye düşünürken, değerli dostum Ertunç ile görüş alışverişi yaptık ve direk olarak olaya müdahale etmenin en doğru yol olduğu kanısına vardık. Berlin'de yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Her iki aşiretin önde gelenlerinin de bizleri kırmayarak barış çağrımıza olumlu yanıt vermeleri bu sorunun sona ermesini sağladı. Çok şükür ki, kardeş kanı akmasını önlemiş olduk" şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: "MAHMOUD, SOSYAL OLAYLARA DUYARLIDIR"

Dünya şampiyonu Mahmoud Charr'ın basın danışmanı Vedat Alyaz, Türkiye aşığı olan sporcunun iki kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek dünya şampiyonluk kemerini kendisine hediye ettiğini vurgulayarak, "Mahmoud, sporcu kişiliğinin yanı sıra toplumsal olaylar karşısında da çok duyarlı bir sporcudur. Tıpkı rahmetli Muhammed Ali, gibi sosyal olaylar karşısında elinden gelen çabayı sarf ederek, sorunları çözmesiyle de bir dünya şampiyonudur" dedi.

Müslüman dünya şampiyonu boksör, araya girerek aşiret savaşlarını durdurdu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title