Haberler

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

Güncelleme:

Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu, filmdeki cinayet sahnesinin kurgu olduğu yönündeki iddialar için telefonla bağlandığı programda "Cinayet gerçekte çok gaddarca ve vicdansızcaydı onu o şekilde veremezdik." dedi.

Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Müslüm' filminde Gürses'in babasının eski eşini ve karısının öldürdüğü sahnenin kurgu olduğu ve Gürses'in kız kardeşinin olmadığı iddia edildi. Kanal D ekranlarında yayınlanan '2.Sayfa' programına telefonla bağlanan filmin yapımcısı iddialara açıklık getirdi.

"EZO, ANNESİNİN CİNAYETİ İŞLENDİĞİ GÜN RAHMETLİ OLDU"

Sunucuların 'Müslüm Gürses'in babası kızını öldürmemiş bu konu da ne söylersiniz?' sorusu üzerine açıklama yapan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, telefonla bağlandığı canlı yayında şunları söyledi: Filmi yaparken önce Muhterem Nur'la mülakat yaptık, Müslüm abinin hayat hikayesini anlattı. Adana'ya giderek mahalle muhtarı ve hayatına giren insanlar ile görüştük. Bize anlatılan, hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım'ın anlattığı Ezo'nun, annesinin cinayetinin işlendiği gün rahmetli olduğu. Bizde bununla ilgili belgeler de var. Ezo'nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede?

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"CİNAYET ÇOK GADDARCA OLDUĞU İÇİN FİLMDE ÖYLE VEREMEZDİK"

Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor, yandaki evin damına kaçıyor, orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük.

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"CİNAYETİ YUMUŞATARAK VERDİK"

Günümüzde kadına şiddetin konu olduğu günlerde bunu böyle yapmayalım, daha estetik bir anlatım diliyle anlatalım diye böyle yaptık. Hatta bunu böyle çektiğimiz bile bile çok kaba oldu. Araya metaforik bir şey koymak için kedinin gelerek güvencinleri öldürdürdüğü sahneyi koyduk, o benim küçükken yaşadığım bir hikayeydi. Baba bana yapmıştı onu. Babam ben küçükken güvercinlerimle çok mutluyum diye kafeslerin kapısını açıp kedilerin yemesine izin vermişti. Biz olayı daha yumuşatmak istedik.

Müslüm'ün Yapımcısı Filmdeki Cinayet Sahnelerin İç Yüzünü Anlattı

"EZO ÖLMEDİYSE NEREDE?"

Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Masa da Ezo'ydu. Biz fotoğrafa photoshop yapmadık, eğer Ezo o gün ölmediyse nerede?"

NE OLMUŞTU?

Gişe rekorları kıran Müslüm filminde, Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 29 Mayıs 1969'de Adana'da meydana gelen olayda, Mehmet Akbaş'ın boşandığı Emine Demirdöver'i oğlu Ahmet'i kendisine vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü, bu suçtan da 20 yıl hapis cezası aldığı mahkeme kayıtlarına geçti. Aynı zamanda da Mehmet Akbaş'ın bir kızının olmadığı iddia edildi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Adınızı YazınARKADAŞ:

ASGARİ ÖCRET EN AZ 3000 OLMALI ARKADAŞ GEÇİNEMİYORUZ DOMATEZ 5 LİRA OLMUŞ MARKETE GİRİYORSUN 250 LİRADAN AŞAĞI ÇIKMIYORSUN

24
4
yanıtYanıtla
ALDIĞIN NEFESE ŞÜKÜR ET:

HATTA 5000 OLMALI Kİ IPHONE 8 X KULLANMALISIN DİMİ _?

yanıt4
yanıt14
Oy veren düşünsün !:

Hayatından memnun değilsen oy verirken düşüneceksin !

yanıt10
yanıt0
Marko Paşa:

Müslüm Gürses demek, Türkiye''de gençliğin bir kısmının kayıp ve ziyan olduğunun ifadesi demektir. Arabeskin anlamı da hayata ezik başlamanın ve hayatı ıskalamanın ifadesidir.

14
12
yanıtYanıtla
babalion:

Viyana filarmoni orkestrası dinleyerek büyüyenler gerçek hayatı yaşayanlar öyle mi? hala yok sayma hala ötekileştirme. Kabul ensenizde etmemenizde bu bir realite ve toplumun kahır ekseriyeti. o koca havalardaki burnunuzu her şeye sokmayın yeter

yanıt7
yanıt5
isyankar:

13 yasinda muslum dinlemeye basladim, tum kasetleri vardi bende, tum parcalarini bilirim yasim suan 40, bana verdigi ne, cok mutevazi bir kisilik, cok iyi bir yurek, ama gercektende cok ezik bir yasama surdu beni, hayatimi etke altina aldi, cok sey kazandim cok sey kaybettim

yanıt0
yanıt0
dinleyen bilir:

cok dogru tespit, muslum gurses i yillarca harbiden dinleyenler cok iyi bilir bu tespiti, ama gercektende yuregiyle dinleyenler, adamin hayatini bitirir

yanıt0
yanıt0
Pişman:

Müslüm gürsesi babama benzettim için hep nefret ederdim, nerden bilebilirim ki aynı hayatı yaşadığımızı :(

11
1
yanıtYanıtla
Polat AS:

Bence bu kadar reklam yeter sıkmaya başladı. Demek ki ne olursa olsun rant her şeyden ve kişiden önce geliyormuş, bu Müslüm de olsa bir başkası da.

5
2
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

Abi başka işi gücü yok mu bu vatandaşın, haber diye temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bu gereksiz şeyleri sürüyorsunuz önümüze ya.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title