Haberler

Mülteci Krizini Masaya Yatırdılar

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Meseberg Şatosunda ikili görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra basının karşısına çıkan Macron ve Merkel, görüşmenin Avrupa'nın ortak dış güvenlik politikası, mülteci krizi, teknoloji ve bütçe konularını değerlendirdiklerini aktardı. Mülteci krizinin değerlendiren iki lider, krizin kaynağının bölgesel ekonomik ve güvenlik sorunlarının olduğunu ifade etti. Basın toplantısında başta Suriye mülteci krizi olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan mülteci probleminin çözülmesi için, iki ülkenin de sorunlu olan bölgelere müdahale etmeye devam edeceği aktarıldı. Afrika'dan Avrupa'ya yönelik olan göç üzerinde duran liderler, bu durumun düzelmesi için Afrika'ya ekonomik gelişim desteği vereceklerini duyurdu. Mülteci krizinin odak ülkelerinden Libya hakkında açıklamada bulunan Macron, bölgede yürütülen insan kaçakçılığının durdurulması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Libya'daki siyasi durumun dengelenmesi gerektiğini vurgulayan Macron, bunun gerçekleşebilmesi için Libya'da seçim organize edeceklerini belirtti. AB sınırlarının korunması konusuna da değinen Macron, "Biz herhangi bir yerde kaybolmuş bir ada değiliz" ifadelerini kullanarak, AB sınırlarının korunması amacı ile "sınır polisi" oluşturulacağını bildirdi. AB'nin ekonomik durumu üzerine değerlendirmede bulunan Macron, "Euro'yu dolara alternatif yapamadık" diyerek, AB ülkeleri arasında dayanışma olması gerektiğini ifade etti. İltica talepleri ile alakalı "ortak kabul normu" olması gerektiği dile getiren Şansölye ise mülteci sorunu yaşanan Avrupa ülkelerine destek çıkılması gerektiğini ifade etti. Avrupa Birliğinin ABD ve Çin ile rekabet edebilmesi amacı ile "İnovasyon Ajansı" kurulacağını dile getiren Merkel gelişen teknolojinin önemine dikkat çekti.

(Özlem Kaplan /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title