Haberler

Muhtar Kent, Temmuz 2008'de Coca-cola Ceo'su Olacak

Coca-cola Yönetim Kurulu, Ceo ve Yönetim Kurulu Başkanı Neville Isdell'in, 1 Temmuz 2008 Tarihinde Görevini Muhtar Kent'e Devretmesine İlişkin Öneriyi Onayladı.

Coca-Cola şirketi yönetim kurulu, CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Neville Isdell'in, 1 Temmuz 2008 tarihinde görevini Muhtar Kent'e devretmesine ilişkin öneriyi onayladı.

Yeni yapıya göre, halen şirketin İcradan Sorumlu Başkanı olan Muhtar Kent, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Coca-Cola şirketinin en üst yöneticisi (CEO) unvanını alacak. Her iki üst düzey yönetici, 1 Temmuz 2008 tarihine kadar olan geçiş döneminde, şimdiki unvanları ile görevlerine devam edecek. Neville Isdell ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2009 yılındaki yıllık hissedarlar toplantısına kadar sürdürecek.

Coca-Cola Direktörler ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı James D. Robinson yaptığı açıklamada, "Coca-Cola şirketi uzun dönemli bir bakış açısıyla sürdürülebilir büyümeye odaklı bir kuruluştur. Büyüme stratejimiz, görev ve ünvan devirlerinin de ayrıntılı bir planlama ile gerçekleştirilmesini gerektiriyor. Muhtar Kent ile yürüttüğümüz başarılı ortak yönetim modelinin üzerine kurulan bu yapının, Coca-Cola'nın tüm dünyadaki işini genişleterek büyümesini sağlayacaktır" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Neville İsdell de Haziran 2004'te göreve dönüşünden bu yana, şirketin gelecekteki yönetim yapısı hakkında planlamalar yaptıklarını belirterek, Kent'in bu göreve hazır ve şirketi daha da ileri başarılara taşıyacak doğru kişi olduğu konusunda tam bir görüş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Şirketin en üst yöneticilik unvanını (CEO) 1 Temmuz 2008'de devralacak olan Muhtar Kent ise karara ilişkin "Coca-Cola Şirketine önderlik etmek çok büyük bir onurdur ve Yönetim Kurulunun bana gösterdiği güvene minnettarım. Coca-Cola sisteminin dünya çapında sürdürülebilir büyüme stratejisi için kurduğumuz sağlam yapıyı daha da geliştirmeye çalışacağım" dedi.

Muhtar Kent, Coca-Cola şirketine 2005 yılının Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanı olarak geri dönmüş, 2006 başında ise Coca-Cola International Başkanı olarak Kuzey Amerika dışındaki tüm faaliyetlerin başına getirilmişti. 2006 yılı Kasım ayında İcra başkanı olarak atanan Muhtar Kent'in, şirketin başarısını arttıran önemli girişimlere ve "glacéau" markası dahil olmak üzere önemli satın alma kararlarına imza atmıştı. Muhtar Kent'in İcra Başkanı olmasından sonra, Coca-Cola şirketi 2007 yılında güçlü büyüme oranları ve karlılıkta çift basamaklı büyüme başarıları gösterdi.

Coca-Cola şirketine 1978 yılında Atlanta'da satış ve pazarlama departmanından giren Muhtar Kent, Hollanda ve İtalya'da çeşitli görevler üstlendikten sonra 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürlüğü, 1989 yılında Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanlığı görevlerine atandı. Bu dönemde Coca-Cola'nın Doğu Avrupa ülkelerinde çok hızlı şekilde yapılanarak halen sürdürdüğü piyasa liderliğini yakalamasını sağladı.

1995 yılında Avrupa'daki 12 ülkede şişeleme faaliyetlerini yürüten Coca-Cola Amatil şirketinin başına geçen Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında ise Efes İçecek Grubunda başkanlık görevini üstlendi.

İngiltere'deki Hull Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Muhtar Kent, Londra City Üniversitesinde iş yönetimi konusunda master eğitimi yaptı.(ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title