Haberler

Muğlalı pazarcı hatalı basım 50 liralık banknotu 70 bin liradan satışa çıkardı

Güncelleme:

Muğla'da bir pazarcı, müşteriden aldığı hatalı basım 50 liralık banknotu önce sahte sandı, daha sonra paranın koleksiyon değeri taşıdığını öğrenince 70 bin liradan satışa çıkardı.

Muğla'nın Milas ilçesinde pazarcılık yapan Ercan Ülgül (31), alışveriş sırasında eline geçen hatalı basılmış 50 liralık banknotu, koleksiyon değeri olduğu düşüncesiyle satışa çıkardı.

70 BİN LİRA İSTİYOR

Önce paranın sahte olduğunu düşünen Ülgül, yaptığı araştırmada "0" rakamı bulunmayan 50 liralık banknotun para sayma makinesinden de sorunsuzca geçmesiyle şaşkınlık yaşadı. Arkasında Fatma Aliye Hanım resminin yer aldığı banknotun 50 liralık banknotla da aynı renkte olduğunu gören Ülgül, bankaya götürdüğü paranın hatalı basım serisinden olduğunu anladı. Banknotun koleksiyon değeri olduğunu düşünen Ülgül, 50 liralık banknotu 70 bin liradan satışa çıkardı.

Muğlalı pazarcı hatalı basım 50 liralık banknotu 70 bin liradan satışa çıkardı

YARDIM İÇİN KULLANACAK

Ülgül, gazetecilere, paradan elde edeceği gelirle engelli bir vatandaş ile dar gelirlilere yardım etmeyi planladığını söyledi. Pazarcılık yaptığını aktaran Ülgül, "Patates, soğan satarken bu para elimize geçti. Akşam eve geldiğimizde paraları sayarken, paranın sıfırının olmadığını fark ettim. Bankaya gidip test ettim. Para sayma makinesinden geçti. İnternette araştırma yaparken, basım hatası olan paraların koleksiyoncuların ilgisini çektiğini öğrendim ve elimdeki parayı 70 bin liraya satışa çıkardım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatma Aliye Milas Muğla Haberler

500

Yorumlar (25)

Aydemir akbaş:

Getir onu bana al Üçün Birini

10
1
yanıtYanıtla
ŞEREF:

BU ARALAR HATALI 50 LİRA FAZLALAŞTI DOLAŞIMDA HERKES 50. . . 70 BİNLİRAYA SATMA PEŞİNDE. AMA ÇOK ZOR BİR TANE OLSA BELKİ ÇOK ÇOK FAZLA DOLAŞIMDA

9
0
yanıtYanıtla
yorum:

ulan zeka özürlüler kim size para verir enayimisiniz.

8
0
yanıtYanıtla
ad:

belli ki darphanedeki makinenin birisi arızalı sürekli bu paralardan basıyor

7
0
yanıtYanıtla
enayi avcısı:

alacak bi mal çikar kesin

7
0
yanıtYanıtla
...:

Bi bitmediniz ya ne zaman acsam boyle haber

7
0
yanıtYanıtla
muro:

alayı MAL

6
0
yanıtYanıtla
51 lira vermem:

51 lira vermezler bırakın artık bu tür saçma haberleri

6
0
yanıtYanıtla
HASAN:

LAN YİNE Mİ HATALI BASIM. YETER ARTIK BUNLARI BİRİ YAPIYOR HERHALDE BUG''INI BULMUŞ. HEPSİ DE AYNI HATADAN MÜZDARİP. VE 0 SİLİNMİŞ VAZİYETTE.

5
0
yanıtYanıtla
ayyıldız:

o paraya 70 binlira verecek malı getirin bana

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title