Haberler

Muğla: Muğla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Vali M. Temel Koçaklar Başkanlığında Toplandı.

Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Vali M. Temel Koçaklar başkanlığında toplandı.

Özel İdare İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, Ticaret Odası başkanları ve yatırımcı daire müdürleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Koçaklar, "27 milyon YTL'lik KÖYDES destekli yatırımlarla 396 köye sahip Muğla'da, 2007 yılında susuz ve asfaltsız köy kalmayacak. KÖYDES destekli yatırımların önemli bölümünü içme suyuna harcadık. Özel İdare bütçesiyle 570 kilometre birinci ve ikinci kat asfaltlama gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl asfaltsız köy kalmayacak. 2007 yılı kanalizasyon yılı olacak. Turistik köylerimizden başlayarak bütün köylerimizin kanalizasyona sahip olması için çalışma başlatılacak" dedi.

Vali Koçaklar, Muğla'da diğer sektörlerde önemli sorun bulunmadığını, özellikle eğitimde sorunsuz illerden biri haline gelindiğini söyledi. "Başka illerde sınıflarda 40-50 öğrenci bulunurken, Muğla'da 25-30 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor" diyen Koçaklar, kentte eğitimde ortaya konan atakta hayırseverlerin de büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Vali Koçaklar'ın verdiği bilgiye göre, 2006 yılı eylül ayı itibariyle Muğla'da kamu kuruluşlarının 1 milyar 970 milyon YTL proje tutarlı yatırımları bulunuyor. Yatırımlarda 30 milyon 837 bin YTL ile enerji sektörü başı çekerken, ikinci sırada 26 milyon 849 bin YTL ile ulaştırma, üçüncü sırada 17 milyon 870 bin YTL ile içme suları, çevre, belediye hizmetleri, şehirleşme, spor, kooperatif yatırımları gibi diğer yatırımlar, 14 milyon 69 bin YTL ile eğitim ve 9 milyon 326 bin YTL ile tarım geliyor.

Kuruluşlar itibariyle bu sene en yüksek harcamayı ise 32 milyon 212 bin YTL ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni 28 milyon 271 YTL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, 10 milyon 631 YTL ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, 6 milyon 249 bin YTL ile Muğla Üniversitesi Rektörlüğü ve 4 milyon 441 bin YTL ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü takip etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title