Haberler

Muğla'da Yerel Yönetimler...

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün Göreve Geldiği 1999 Yılından Bu Yana Her 100 Günde Bir Yapılan Çalışmalar ile İlgili Hesap Verme Geleneğini Sürdürüyor. Başkan Gürün, 2006 Yılı Son Aylarına Doğru Belediye Tarafından Gerçekleştirilen Faaliyetler ile İlgili Olarak Yapılan Toplantıya Belediye Birim Müdürleri ve Mahalle Muhtarları Katıldı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün göreve geldiği 1999 yılından bu yana her 100 günde bir yapılan çalışmalar ile ilgili hesap verme geleneğini sürdürüyor. Başkan Gürün, 2006 yılı son aylarına doğru belediye tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili olarak yapılan toplantıya belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

2007 yılı için çalışma hedeflerini büyüttüklerini belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Göreve geldiğimizden bu güne kadar her 100 günde yaptığımız işlerle ilgili bilgilendirme toplantılarını sürdürüyoruz. Belediye Meclisimizde geçen yıl kabul edilen 2006 bütçesinin önemli bir bölümünü yatırım harcamalarına ayrılmıştı. Ülkemizde ilk kez bir belediye gider bütçesinin yüzde 42'lik bölümü yatırımlara ayırmış oldu. 2006 yılı bütçesinin gider kalemlerinin gerçekleşme oranı ise yüzde 82, gerçekleşen miktar ise 28 Milyon 238 bin YTL oldu. 2006 yılı içinde yapılan yatırımlarla bütçemizde öngördüğümüz yüzde 42'lik payın üzerinde bir harcama gerçekleştirildi ve yatırımlara harcadığımız pay yüzde 53,94 rakamına ulaştı. Bu tablo Türkiye'de pek çok belediyenin ulaşmayı hayal bile edemediği bir rakam olma özelliği taşıyor” dedi.

2007 yılı içersinde belirlenen hedefleri de en başarılı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Gürün, son 100 günü başlıklar halinde aktardı. Başkan Gürün, “Sınırsızlık meydanı yenilendi, eski garaj için proje hazırlandı, eski sanayi bölgesinde yeni düzenlemeler gerçekleşti, Köyfoturağı Kahvesi restorasyonu, Atatürk Bulvarı tamamlanıyor, Akyol Pazar yeri yenilendi, Şehitler Anıtı tamamlanıyor, Kadın Dayanışma Merkezi tahsis edildi, Belediye Hizmet Binası açılıyor, Kongre ve Kültür Merkezi tamamlanma aşamasında, Mezbaha ve soğuk hava tesislerinin temeli atıldı, Konakaltı Kültür Merkezi'nde kış dönemi kursları devem ediyor. TOKİ İnşaat Bölgesi İçme Suyu Deposu çalışmaları tamamlandı. Egergediği-Akçaova İsale Hattı Güzergah Değişim işi tamamlandı, Konut Alım Rehberi hazırlandı. Muğla heykellerle süslendi. Artık Muğla ilimiz her geçen gün biraz daha kimlik değiştiriyor ve gelişiyor” dedi.

(BT-ŞT-Y)

12.01.2007 13:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title