Haberler

Msf 2.etap Bono Ödemelerine 22 Ekim 2007 Pazartesi Günü Başlıyor

1.etap İçinde Yer Almamakla Birlikte, T. İmar Bankası T.a.ş.'den Karşılığı Bulunmayan Hazine Bonosu Alanlardan TMSF'ye Daha Sonra Başvuruda Bulunan veya Eksik Evraklarını Tamamlamış Durumda Olan 2.104 Kişiye 2.etap Ödeme Kapsamında, 22 Ekim 2007 Pazartesi Günü T.c.ziraat Bankası A.ş. Aracığıyla Toplam 65.801.342,73 Ytl. Ödeme Yapılacak.

1.Etap içinde yer almamakla birlikte, T. İmar Bankası T.A.Ş.'den karşılığı bulunmayan Hazine Bonosu alanlardan TMSF'ye daha sonra başvuruda bulunan veya eksik evraklarını tamamlamış durumda olan 2.104 kişiye 2.Etap ödeme kapsamında, 22 Ekim 2007 Pazartesi günü T.C.Ziraat Bankası A.Ş. aracığıyla toplam 65.801.342,73 YTL. ödeme yapılacak.

Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33,14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28,16 oranında hesaplanan faiz de yer alıyor. Dolayısıyla anapara ve net faiz toplamı, hak sahipleri adına T.C. Ziraat Bankası A.Ş. nezdinde açılacak hesaplara aktarılacak.

Ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerekiyor. 2. Etapta ödeme yapılacak hak sahiplerinin ve T.İmar Bankası T.A.Ş. nezdindeki hesap numaraları ile ödeme yapacak T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerinin listesine, TMSF'nin (http://www.tmsf.org.tr/) adlı internet sitesinden ulaşabilecekler.

Ödeme için Hak sahiplerinin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerine yanlarında vatandaşlık numarasını içeren resmi kimlik belgesi veya pasaportla başvurmaları gerekiyor.

Ödeme İçin Gerekli Belgeler ise şunlar; vatandaşlık numarasını içeren resmi kimlik belgesi veya pasaportun aslı T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ibraz edildikten sonra hak sahibince onaylı bir fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin aslı, yerleşim yeri adresini gösterir resmi belgenin aslı yani ikametgah.

TMSF tarafından bono sahiplerine yapılan uyarıda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ise şöyle:

"1) Ödemenin gerçekleştirilebilmesi için hak sahibinin 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan " taahhütname ve ibranameyi" kayıtsız şartsız imzalaması gerekiyor.

2) Vekalet yoluyla yapılacak ödemelerde, TMSF'nin internet sitesinde "http://www.tmsf.org.tr/" ve T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin internet sitesinde, "http://www.ziraat.com.tr/" bir örneği yer alan özel vekaletname yoluyla işlem yapılacak. Hak sahipleri diğer belgelerle birlikte bu özel vekaletnamenin aslı ya da tasdikli suretini de ödemeyi yapacak olan T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubesine ibraz edecekler.

3) Mirasçılara yapılacak ödemelerde ise, diğer belgelere ilave olarak veraset ilamının mahkemece tasdikli sureti, ödemeyi yapacak T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubesine ibraz edilmesi gerekiyor.

4) Hesap cüzdanının aslını veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun aslını kaybeden ya da çaldıran mudiler, konuya ilişkin olarak resmi makamlarca tanzim edilmiş ibranamenin fotokopisini ekleyerek bir dilekçe ile TMSF'ye başvuracaklar. Bu kişilere ödeme, TMSF tarafından yapılacak değerlendirme ve T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'ne verilecek yazılı onayı takiben, resmi makamlarca tanzim edilmiş ibraname veya tutanağın aslının diğer belgelerle birlikte hak sahibi tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ne tevdi

edilmesinin ardından yapılabilecek.

5) Hesap açılacak/ödeme yapılacak mudilerin hangi şubelere başvuracakları hususunda T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şubeleri ile internet sitesinden ve TMSF internet sitesinden gerekli bilgiyi alabilecekler".

Yeni başvuranlar ile eksik evraklarını tamamlayanların yer alacağı 3. Etap Ödeme için ise TÜFE oranı üzerinden ödemelerini almak isteyen hak sahiplerinin, bu ifadeyi içerecek ve açık adres ile telefon numaralarının da yer aldığı bir dilekçe ile aşağıda istenen belgeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başvuru Kabul Merkezi-Büyükdere Cad. Bentek İş Merkezi No: 47 Kat: 1 adresine posta yolu ile göndermeleri veya özel şirketler aracılığıyla imza karşılığı teslim ettirmeleri gerekiyor.

Vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun tamamının resmi mercilerce onaylı fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin fotokopisi, yerleşim yeri adresini gösterir resmi belgenin aslı (ikametgah), vekalet yoluyla yapılan başvurularda vekaletnamenin aslı veya tasdikli sureti, mirasçıların başvurularında ise veraset ilamının mahkemece tasdikli sureti, müşterek hesaplarda ise müşterek tasarruf edileceği

önceden belirlenmiş ve bu hususta gerekli hukuki belgeleri oluşturulmuş hesap ve alacaklar için bu belgelerin resmi mercilerce onaylı sureti yukarıdaki belgelere ilave olarak gönderilecek.

Başvuruları değerlendirilip, başvuru bilgileri ile sistem kayıtları eşleştirilen ve ayrıca hesap mutabakatı sağlanan hak sahiplerine yapılacak 3.Etap ödemenin 2007 yılı Kasım ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor.

Öte yandan Fon'a yapılan bazı başvurular mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırılıyor. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre TMSF'nin mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu tür taleplerin doğrudan BDDK ve/veya SPK'ya yapılması gerekiyor.

Öte yandan, 5667 sayılı Kanun ve 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, T. İmar Bankası T.A.Ş.'den karşılıksız hazine bonosu alıp TMSF'ye başvuruda bulunan 13.072 hak sahibine, 1.Etap ödeme tutarı olan 499.938.221,36 YTL, T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubeleri aracılığıyla 08 Ekim 2007 gününden itibaren ödenmeye başlandı. 18 Ekim 2007 itibariyle 11.830 hak sahibine 453.846.007,18 YTL ödeme fiilen gerçekleştirildi. Böylece, 1.Etap hak sahiplerinin yüzde 90,78'ine ödeme yapıldı.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title