Haberler

Mobilya İmalatçılarına Yeni Sanayi Sitesi Geliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SAMİKOP Sakarya Mobilya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SAMİKOP Sakarya Mobilya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu'nu ağırladı.

SAMİKOP yetkilileri süreç boyunca desteklerinden dolayı SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a teşekkürlerini sundu. SAMİKOP Başkanı Lütfi Sunman ve beraberindeki heyete ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kösemusul, düzenli ve disiplinli bir sanayileşme anlayışı çerçevesinde tüm sektörleri ortak faaliyet alanlarında birleştirmeye yönelik Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel desteğiyle Kaynarca'da mobilya organize sanayi siteleri ve ticaret bölgeleri kurulacağını belirtti.

Ziyarette mobilya üreticilerinin daha uygun bir ortamda üretim yapabilmelerine yönelik bir üretim ve sanayi sitesine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren SAMİKOP Başkanı Lütfü Sunman, "ASEM Mobilyacılar Sanayi Sitesi gerek imalat alanlarının küçük olması gerek mağazalarla iç içe olmaları gerekse gelişen ve değişen şehir imarlarıyla şehrin içinde kalması nedeniyle mobilya imalatçılığı açısından verimsiz hale gelmiştir. 2012 yılından beri sektör, şehirde yer problemi sıkıntısı çekmeye başlamıştır. Mevcut imalatlar ve katma değerlerin bu sıkıntılar nedeniyle başka bölgelere taşınması nedeniyle şehir ekonomisine olumsuz yansımıştır. Teşkilatlanma ihtiyacı zaruri olan mobilya imalatçıları olarak bizler; 2016 yılında SAMİKOP'u kurduk. Üyelerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde sektörün bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğuna karar verdik. Kaynarca bölgesinde sektöre uygun bir alanda bir sanayi sitesi oluşturmak için SATSO'nun desteği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, mobilya sektörünün Sakarya ticaretindeki önemine değinerek, "Çarpık sanayileşmenin önüne geçerek düzenli ve kontrollü bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz. Rekabet avantajına sahip, marka değeri yüksek, istihdama ve ilimiz ekonomisine büyük katkıları olan mobilya sektörünü ülke genelinde ön plana çıkarmaya yönelik işbirliği çalışmalarımız neticesinde inanıyorum ki; Hem imalat hem de satış için rekabetçi ortam gelecekte çarpıcı bir şekilde farklı olacaktır. Mobilya sektöründe meydana gelen ekonomi, eğitim, rekabet, müşteriler, küreselleşme, çevreye verilen önem, teknolojik buluşlar, sosyal şartlar ve iş gücü gibi değişimleri yakından takip eden bu değişimlere öncü olan bir sektör haline gelecektir. Bu amaçla firmalarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Mobilya imalatçılarına yönelik Kaynarca Bölgesinde kurulması planlanan sanayi sitesi bu çalışmaların start noktası olacaktır. İlimize hayırlı olsun. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek" diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Tever'in de yer aldığı ziyaret, iyi niyet protokolünün imzalanması ve değerlendirmelerin ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Kösemusul Murat Erat Kaynarca Sakarya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title