Haberler

Milletvekilleri, AK Parti'nin İcraatlarını Anlattı

AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ve Hamza Albayrak, AK Parti İl Başkanlığı'nda Düzenledikleri Basın Toplantısında AK Parti İktidarının Çalışmalarını Anlattı.

AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ve Hamza Albayrak, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında AK Parti iktidarının çalışmalarını anlattı.

İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısına AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Akın Dağaşan ve ilçe başkanları katıldı. AK Parti iktidarı döneminde Amasya'ya yapılan sağlık ve eğitim yatırımlarından örnekler veren AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, "Merak edenler, Amasya Devlet Hastanesi'ni sadece gündüzleri değil geceleri de gezsin. Baksınlar kimler yatıyor diye. Başka bölgelerden, başka illere mensup insanlarda tedavilerinin Amasya Devlet Hastanesi'nde olacağını bilip buraya tedavi olmak için nasıl geliyorlar, görsünler. Amasya Devlet Hastanesi artık bir bölge hastanesidir. Eğitim konusunda da aynı şey geçerli. Amasya Türkiye'de okul öncesi eğitim konusunda Türkiye'nin ilk 6 ilinden birisidir. Nüfusa oranla devam eden öğrenci ve altyapı konusunda bu böyle. Amasya'da otelcilikle alakalı yapılan lise, güzel sanatlarla alakalı yapılan lise, bilişimle alakalı yapılan lise, yapılan ilköğretim okulları, bunlar sadece il merkezinde, ilçeleri de anlatırsak zaman yetmez. AK Parti iktidarında Amasya'da 2 tane daha Anadolu Lisesi'ne kavuştu. Herkese sesleniyorum, 'Geldiler 5 sene iktidarda kaldılar da Amasya'ya şunu da yapmadılar' diyen varsa vakit çok geç değil 4 Kasım'a kadar diyecekleri bir konu varsa buyursunlar gelsinler" dedi.

Kendilerini eleştirenlere cevap vererek yapılıp çalışmaları resmi rakamlarla anlatan AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, "Perişan nakaratçıları var ya, 'Çiftçi perişan, esnaf perişan, memur perişan' deyip dahilde ve hariçte siyaset yapanlara ben perişan nakaratçıları diyorum, bunlarla ilgili sanayiciye, esnafa, iş adamlarımıza AK Parti iktidarında yapılanları anlatıyorum. Esnafa, sanayiciye, iş adamlarımıza özellikle AB kaynaklı hibe, teşvik, bankalar aracılığı verilen krediler, KOSGEB aracılığıyla verilen kredileri, dolayısıyla bu 4 yıl içerisinde Amasya genelinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na, Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı olup da işyeri kapatanlarla, yine kayıtlı olup işyeri açanların sayısını vermek istiyorum. AB'den özellikle hibe kredilerin 81 vilayet içerisinde Amasya 31 proje üretmiş ve 12. sıraya oturmuştur. Bu projelerin paraya çevrilmesi konusunda da Amasya 81 vilayet arasında 15. sıraya oturmuştur. Bu hibe kredilerinin tutarı 2 milyon 648 bin 341 Euro. Sadece Amasya'ya verilen para bu. Bu parayla Amasya 81 il içerisinde 15. sırada. Amasya'ya enerji, bütçe kaynaklı kredi, SSK destekli kredi ve KOBİ destekli kredi teşviklerinin toplamı 53 firmayla ilgili olarak 4 milyon 447 bin 709 YTL. Türkiye'ye giren yabancı sermaye 1980 ile 2003 yılları arasındaki süreçte toplamı 19 milyar dolar iken, sadece 2003 ile 2006 Kasım ayı içerisinde Türkiye'ye giren yabancı sermaye tutarı 25 milyar doları bulmuştur. Amasya ilinde toplam 12 tane yabancı sermayeli firmaya teşvik belgesi kaynaklı olmak üzere 59 milyon 400 bin dolar yabancı sermaye teşviki vermiş. Sanayi perişan, üretici perişan diyen nakaratçılara resmi bilgileri aktarıyorum" diye konuştu.

(DY-SA-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title