Haberler

Milletvekili Koçer'den Bedelli Askerlik Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde yer aldığı torba teklif hakkında açıklamada bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde yer aldığı torba teklif hakkında açıklamada bulundu.

Komisyon Sözcüsü Koçer, 18 maddeden oluşan torba teklifin Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini bildirdi.

Koçer, 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğan yükümlülerin, 15 bin TL ödemeleri, 28 günlük temel askerlik eğitimine tabi tutulmaları suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklarını ifade etti.

Koçer yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamamış yükümlü vatandaşlarımızın sayısında bir artış söz konusuydu. Bu konunun çözümü noktasında toplumun oldukça geniş bir kesiminde bir beklenti ve talep oluşmuştu. Bu anlamda ailelerini de düşündüğümüzde milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren büyük bir sorun giderilmiş olacak. 25 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız 15 bin TL bedelle 28 günde askerlik hizmetlerini gerçekleştirebilecekler. Yurtdışında yaşayan bu kapsamdaki vatandaşlarımız ise 2 bin avro bedelle ve uzaktan eğitim ile bu imkandan yararlanacaklar. İster kamu ister özelde olsun çalışanlar, ücretsiz izinli sayılmak suretiyle iş imkanlarından da mahrum kalmayacaklar. 18 maddelik teklifte askeri öğrenci ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda çeşitli düzenlemeler yapılmasının yanı sıra tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ilaveten ek bir ödeme yapılması ve sağlık mesleği mensuplarının bir yıllık çalışmalarına 60 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanması da öngörülüyor. Böylelikle sağlık alanında yetişmiş, yüksek nitelikli çalışanların kamuda çalışmaları teşvik edilmiş olacak. Teklifte yer alan, Uluslararası Sağlık Hizmetleri unvanı ile bir anonim şirket (USHAŞ) kurulacak olmasını, Türkiye'de sunulan sağlık hizmetlerinin uluslararası alanda tanıtımını yapacak olması bakımından son derece önemli buluyorum. Şans oyunlarına ilişkin düzenleme ile de hem yasa dışı bahisle mücadele edilecek hem de bu alanda elde edilen kamu gelirinde yaşanan kayıp önlenmiş olacak" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title