Haberler

Midyat'ta Katledilen 11 Vatandaş İçin Anma Töreni Düzenlendi

Mardin'in Midyat İlçesine Bağlı Başyurt Köyü Efeler Mezrasında 23 Ocak 1987 Yılında 7'si Çocuk, 1'i Kadın, 2'si Erkek 11 Vatandaşın Hunharca Katledilişlinin Yıldönümü İçin Anma Töreni Yapıldı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Başyurt köyü Efeler mezrasında 23 Ocak 1987 yılında 7'si çocuk, 1'i kadın, 2'si erkek 11 vatandaşın hunharca katledilişlinin yıldönümü için anma töreni yapıldı.

Midyat Başyurt köyü ilköğretim okulunun bahçesinde yapılan anma törenine İl Jandarma Komutanı Alay Alettin Katı, Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon komutanı Hakan Kocaman, İlçe Jandarma Bölük komutanı Önder Sazak, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Mardin belediye başkan yardımcısı Deniz Başenk, Kamu Kurum kuruluş daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, vatandaşlar ve katliamda şehit düşen yakınları katıldı. Yapılan anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Tören de daha sonra tertip komitesi adına, G.K.K ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir yaptı. Kandemir, "Bugün daha beşikteki bebeklerin, çatışmada kolunu, bacağını kaybeden gazilerimizin kanı kurumamış iken, anarlın gözyaşları dinmemişken; on binlerce vatan evladının canına kaset eden, kadın, erkek, kız çocuk, yaşlı, genç demeden katleden vatanımızı bölmek için içimize nifak tohumları eken vatan hainleri acaba rahat uyuyabiliyorlar mı" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından vatandaşlar, PKK terör örgütünü lanetleyen sloganlar ile ellerinde döviz ve pankart taşıdılar. Törende bir koşma yapan, Kaymakam İsmail Karadaş ise aradan yılar geçmesine rağmen, vahşetin fotoğrafları zihnimizde ve acısı halen yüreklerde olduğunu belirterek, "Acımız ve üzüntümüz büyüktür. Milletimizin bir daha böyle acıyı ve hüznü yaşamaması en içten dileğimizdir. Bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşayan milletimizi korkutamayacaktır. Burada yaşayan katliama rağmen, Başyurt

Efeler mezrasında yaşayan vatandaşlarımızın teröre karşı sergiledikleri duruş ve davranış bunun en güzel örneğini teşkil etmektedir" dedi.

Daha sonra Başyurt köyü ilköğretim okulunda okuyan, Türk, Kürt ve Süryani öğrencilerden oluşan bir grup şiir okudu. Törende küçük bir çocuk su deposunun üzerine çıkarak Türk bayrağı salladı. Duygulu anların yaşanmasına neden olan tören ilçe müftüsü Abdurrahman İnanç'ın yaptığı dua ile devam etti.

(SE-SK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title