Haberler

MHP'li Şandır: "Zaafiyet Nitelemesi ile Büyükanıt'ı Değil AKP'yi Kastettim"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Zafiyet" Nitelemesini Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Değil AKP İktidarı İçin Kullandığını Söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "zafiyet" nitelemesini Türk Silahlı Kuvvetleri için değil AKP iktidarı için kullandığını söyledi.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği 'AKP İktidarı'nın uygulamaları ve 2007 yılı beklentileri' konulu toplantıda yaptığı konuşmanın 'farklı anlamlar' çıkarılacak şekilde yansıtıldığını belirtti.

Yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD ziyareti sırasında "Ülkeyi böldürmeyeceğiz"' beyanatını hatırlatarak bu sözün ülkemize yönelik tehdidin büyüklüğünü gösterdiğini ifade ettiğini anlatan Şandır, şöyle devam etti:

"800 bin mevcudu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst yöneticisi olarak Genel Kurmay Başkanı tarafından Amerika'da bunun ifade edilmiş olmasının AKP İktidarı tarafından yönetilen ülkemizde çok önemli bir 'milli güvenlik' zafiyeti'nin yaşandığının delili olduğunu ve 2007 yılında Türkiye için en önemli meselenin ülkeyi AKP İktidarından kurtarılması gerektiği anlatılmaya çalışılmıştır. AKP İktidarı'nı bizatihi kendisinin bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini iddia ettim.

Zafiyet nitelemesi, Türk Silahlı Kuvvetleri için değil doğrudan AKP İktidarı için kullanılmıştır; bu iddianın delili olarak da Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'deki ifadesi hatırlatılmıştır. Sayın Büyükanıt'ın "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne kadar hiçbir zaman bu kadar farklı iç ve dış tehditlerle aynı anda karşı karşıya gelmemiştir" sözlerindeki 'bugün' AKP İktidarı dönemini ifade etmektedir. Yaptığım konuşmada kastedilen bütünüyle AKP İktidarı'nın zafiyetidir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Sayın Genelkurmay Başkanı'nın 'zafiyetle' nitelenmesi söz konusu değildir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title