Haberler

Mahalleye dadanan köpek çetesi evlerin fiyatını 60 bin lira düşürdü

Güncelleme:

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Kökçüoğlu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların başı, mahalledeki mezarlığa dadanan köpek çetesiyle dertte. Bölgede evi olan İsmail Yalçın, köpek sürüsü nedeniyle bölgenin yaşanmaz hale geldiğini ve 160 bin lira değerindeki evini 100 bin liraya elden çıkarmaya razı olduğunu söyledi.

Samsun'daki Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri, son günlerde mahallede içerisinde türbe de bulunan mezarlığa dadanan 50'ye yakın köpek çetesi nedeniyle kabusu yaşıyor.

Şeyh Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'nin içinde yer aldığı mezarlığın köpeklerin ablukasında olduğu ve bölgeye girmenin imkansız hale geldiği belirtildi. Mahalle sakinleri, köpeklerin önünden geçemediklerini ve saldırma vakalarının yaşandığını söyledi.

"KÖPEKLERDEN UYUYAMAZ HALE GELDİK"

Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerinden Kaya Atıcı, mahalleli olarak hayvanlarla bir sorunları olmadıklarını ancak köpeklerin gece boyunca şiddetli havlaması nedeniyle uyumakta zorluk çektiklerini anlattı. Atıcı, "70 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu yılki kadar da köpeklerden rahatsız olduğum bir döneme rastlamadım. Yetkililere de şikayet ettik ama bir sonuç çıkmadı. Hayvan düşmanı değiliz ama gece köpeklerin sesinden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Buna bir çare bulunmasını arz ediyoruz" dedi.

"60 BİN LİRA KADAR ZARARIM OLACAK"

Bir diğer mahalle sakini İsmail Yalçın ise evinin değerinin 160 bin TL olduğunu ancak köpekler nedeniyle 100 bin liraya alıcı çıkması durumunda satacağını söyledi. Yalçın, "Bu mahalleden ev aldığıma bin pişman oldum. Köpekler yüzünden çok mağdur olduk. Esas konu; kim bir yakınının mezarında köpeğin yatmasını ister? Başıboş köpekler mezarları kazımışlar, mezarların içinde yaşıyorlar. Mezarların içinde hep köpekler yatıyor. Evim şu anda 160 bin TL değerinde. Pandemi bitsin 90 bin TL ya da 100 bin TL verene satıp, buradan taşınacağım. Buradan gidince de bir daha bu mahallenin önünden bile geçmem" diye konuştu.

Diğer yandan başıboş köpeklerin çocuklara da saldırdığını söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden konuya çözüm bulmasını istiyor.

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi

Mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi canından bezdirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlkadım Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

COVİD 19:

Hepsini zehirliyip toplu halde kirece vurup gömecen toprağa kesin çözüm. Karşı çıkan sözde hayvan severlere sesleniyorum çok düşünüyorsanız uzaktan sevmeyi bırakıp evlerinize alacaksınız. Bir insana saldırıp zarar veriyor hatta öldürüyorsa başka seçenek yoktur.

54
21
yanıtYanıtla
onur aksakal:

allah merhametin kadar sana merhamet göstersin.

yanıt18
yanıt9
Emrah Ozbek:

Kardeş öldürmekten önce yaşatmak adına bir çözüm bulmak daha iyi olmaz mı? Hayvan barınakları var mesela öldürüp gömmek yerine oraya bırakılsa. Sahiplenmek isteyenlerde gider sahiplenir. Konuşmuşsun ama boş konuşmuşsun..

yanıt9
yanıt14
FS H:

barınaklar hayvanları almış olsaydı sokaklarda hayvan kalmazdı.. ama almıyorlar değil alıyorlar sonra başka bir yerde geri bırakıyorlar... bu kadar net.

yanıt0
yanıt0
Vatandaş :

70 seneden beri bu mahallede oturuyorum mu dedi ben mi yanlış duydum? Neyse o bir yana da dayı sen gel Ankara 100. Yıl'ı gör; haline şükret sonra. Köpekler çete gibi dolaşıp insanlara saldırıyor, en azından sen hoşt diyorsun bak susuyor ya da gidiyor; burada durduk yere yolda yürüyen adamı parçalıyorlar.

27
6
yanıtYanıtla
Bozkurt Ergenekon :

Tayland halkı köpekleri çok seviyor.Hatta parayla satın alıyorlar.Başıboş köpeklerimizi acaba onlara gönderme imkanı yok mu?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title