Haberler

Metal işçileri Kocaeli'de miting düzenledi

Güncelleme:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Kocaeli'de miting düzenledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Kocaeli'de miting düzenledi.

Gebze Trafo Meydanı'nda toplanan sendika temsilcileri ve işçiler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle slogan atarak mitingin yapılacağı Kent Meydanı'na yürüdü.

Konserlerin verildiği alanda işçiler, müzik eşliğinde halay çekti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada, metal işçilerinin, geleceğine sahip çıkmak için meydanlarda olduğunu söyledi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS), ücretleri aşağıya çekmeye çalıştığını belirten Çerkezoğlu, metal işçilerinin; gücünü ve cesaretini üreten ellerinden, örgütünden ve birliğinden aldığını vurgulayarak, "Buradan işverenleri uyarıyoruz. Bu meydanı dolduran metal işçilerinin iradesini görsünler. Metal işçisi coşkulu, metal işçisi dirençli, kararlı ve metal işçisi greve hazır. Metal işçisinin örgütü, sendikası, konfederasyonu bütün gücüyle metal işçilerinin, bu ekmek mücadelesinde sonuna kadar yanında olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Metal işçileri asla 3 yıllık bir sözleşme istemiyor"

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da sendikada örgütlü 41 fabrikada, yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayan MESS ile yapılan toplu iş sözleşmesinde grev aşamasına gelindiğini belirtti.

Ekim ayında başlayan görüşmelerde işverenlerin sergilediği uzlaşmaz tutumun, bugün de sürdüğünü savunan Serdaroğlu, bugün Gebze'de, işçilerin taleplerini görmezlikten gelen patronlara karşı, son uyarılarını yapmak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Serdaroğlu, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın, metal işçilerinin haklarını budamak ve ücret düzeyini düşürmek istediğini iddia ederek, şunları söyledi:

"MESS, toplu sözleşmenin 2 değil 3 yıllık olmasını istiyor. Metal işçileri asla 3 yıllık bir sözleşme istemiyor. Metal işçileri günlerdir fabrikalarda uyarı eylemleri yapıyor, yürüyüşler yapıyor. Artık sabrımız taştı. Artık grev kapıdadır. Grev istemiyorsanız, işçilerin içinde bulunduğu gerçeklere uygun bir teklif verin. Biz grev meraklısı değiliz. Ama greve de her koşulda hazır olduğumuzu bilin. Bütün prosedürler tamamlandı. Sendikamız, şayet metal işçilerinin beklentisi karşılanmazsa, bir adım sürerse o dayatmalar 5 Şubat tarihinde greve çıkıyoruz. 5 Şubat, metal işçilerinin grev tarihidir."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title