Haberler

Mersin Limanı'nın Özelleştirilmesine Tepkiler

Mersin Limanı'nın Özelleştirilmesi, Kesk'e Bağlı Birleşik Taşımacalık Çalışanları Sendikası (Bts) Tarafından Liman Önünde Düzenlenen Gösteriyle Protesto Edildi.

Mersin Limanı'nın özelleştirilmesi, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacalık Çalışanları Sendikası (BTS) tarafından liman önünde düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Devir işlemleri devam eden Mersin Limanı'nda özelleştirme karşıtı eylemler sürüyor. Hafta başından bu yana devam eden protesto gösterilerinin biri de bugün BTS üyeleri tarafından yapıldı. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile bir grup partilinin de destek verdiği eylemde, Liman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, özelleştirme ve hükümet karşıtı sloganlar attı.

Burada bir açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, Mersin Limanı'nın devrinin durdurulmasını istedi. Ülke değerlerinin uluslararası sermayeye peşkeş çekildiğini ileri süren Akıl, enerji, maden ve iletişim sektöründen sonra sıra ulaştırma sektörüne geldiğini söyledi. Bir yandan Demiryolları'nın taşınmazlarının hukuksuzca satıldığını, diğer yandan limanların özelleştirme adı altında değerlerinin çok altında uluslararası sermaye gruplarına peşkeş çekildiğini öne süren Akıl, "Ülkemizin en büyük limanı

olan Mersin Limanı ile ilgili yargı süreci devam ederken ve kamuoyu seçimlere kilitlenmişken, yangından mal kaçırırcasına alelacele devir teslim işlemlerine başlanmıştır" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da, limanların halkın malı olduğunu ve satılamayacağını söyledi. Birgün bu limanların yeniden kamulaştırılacağını söyleyen Uras, IMF'nin dostu olanın halkın dostu olamayacağını kaydetti.

Bu arada, devir sözleşmesi bugün imzalanması beklenen Mersin Limanı'ndaki işçilerin, işyerlerinden ilişiklerini kesme işlemleri de devam ediyor. Mersin Limanı'nda çalışan yaklaşık 850 işçi ile 268 memurun, noter huzurunda çekilen kura ile belirlenen Demiryolları'ndaki çeşitli birimlerde görevlendirileceği belirtiliyor. İşçilerin ilişik kesme işlemlerinin bugün sona ermesi beklenirken, memurların ise yaklaşık 1 hafta devam edeceği ifade edildi. Devir hazırlığındaki limanda demirbaş sayımı da devam ediyor.

Çalışanların ilişik kesme ve sayım şlemleri nedeniyle Mersin Limanı'ndaki işlerin geçici olarak bir süre durduğu belirtiliyor.

(HK-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title