Haberler

Merkez Bankası'ndaki değişimin ardından 3 kredi derecelendirme kuruluşundan Türkiye'ye tehdit!

Güncelleme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları S&P, Moody's ve Fitch'ten Türkiye'ye yönelik tehditkar açıklamalar geldi. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artışlarını her fırsatta olumlu değerlendiren kuruluşlar, faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsenmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği tehdidinde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşları S&P, Moody's ve Fitch Türkiye'ye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Moody's tarafından bugün tarihli yayımlanan haftalık kredi görünümü raporunda Naci Ağbal'ın atandıktan sadece dört ay sonra, TCMB görev değişikliğinin Türk bankalarının kredi notu açısından olumsuz olduğu belirtildi.

TL'nin değer kaybı ve enflasyonun yükselmesi halinde yurtiçi tasarruf sahiplerinin güveninin zedeleneceği ve yüksek seviyede olan dolarizasyonun artacağı ifade edilen raporda "TL'nin değer kaybı portföy ve yatırım kanalıyla Türkiye'ye para girişlerini azaltacak ve gerçekleşme ihtimali çok düşük de olsa hükümetin uyguladığı politikalar sonucu sermaye kontrollerinin başlatılması riskini artıracaktır. Türk bankalarının yeterli yabancı para likiditesine sahip olması ve 2018 krizinden bu yana dış finansman gereksinimlerini azaltmış olmaları riskleri kısmen sınırlıyor" denildi.

"BASKILARI KONTROL ALTINA ALMA SEÇENEĞİ SINIRLI"

S&P Global tarafından dün yapılan açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı:

"Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonundaki kırılganlık son yaşanan olaylarla daha da artabilir. Türkiye'nin mali durumunu hala nispeten güçlü olarak görüyoruz ve bu manevra yapmak için bir miktar alan sağlıyor. Düşük rezervler, kısa vadeli ödemeler dengesi baskılarını kontrol altına alma seçeneklerinin sınırlı olduğu anlamına geliyor. Türk bankacılık sistemi kırılgan durumda olmaya devam ediyor. Baz senaryomuz yetkililerin muhtemelen aşırı oynaklığa karşı koymaya yönelik bazı kısa vadeli tedbirler alması dışında, TL'nin büyük ölçüde piyasa mekanizması içinde dengelenmesine izin verecekleri şeklinde."

FİTCH'TEN TEHDİT: TÜRKİYE'NİN NOTUNU DÜŞÜREBİLİRİZ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişiminin ardından, faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsemesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği tehdidinde bulundu. Açıklamada, Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ardından faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsemesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceği tehdidinde bulundu.

FİTCH DİREKTÖRÜ: KESİNLİKLE GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Reuters ajansının, faiz indirimi yönündeki bir para politikasının, Türkiye'nin kredi notuna etkisine dair bir sorusuna yanıt veren Fitch'in ülke notları direktörü Tony Stringer, "Bu, kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin" dedi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (114)

ahmet:

80leri 90ları ne çabuk unuttunuz dünya ülkelerine boyun eğip ekonomik krizin çıktığını ne çabuk unuttunuz şimdi hiç yoktan dünyaya şahlanıyoruz ekonomide zamanla düzelir biz dünyayı dize getirmeye devam ediceğiz durmak yok yola devam

12
33
yanıtYanıtla
cengoo:

ne şahlanmak ama. . . eğer bir başkan değişmesiyle bir gecede döviz 1 lira geriye gidiyorsa problem var demektir. . . şimdi bana 80 lerden kıyaslayacaksın eğer o kıyasa gireceksen önce şu zamandaki gelişmiş ülkelere bakalım birde öyle kıyaslayalım ne dersin

yanıt14
yanıt2
ZİLLET DEĞİL MİLLET:

Şimdi ekonomide boyun eğmeyip dünyaya şahlanıyoruz derken; Başta Katar olmak üzere yabancılara satılan araziler, mülkler, kurumlar MİLLİ duruş mu oluyor? Yol, köprü, hastanelerin yap-işlet-devret anlaşmaları dolar ile yapılınca MİLLİ duruş mu oluyor? ''Elinizdeki dolarları satın'' denmesinden 1 hafta sonra doların düşüp 2 hafta sonra da fırlaması ve bunun en az 2-3 defa tekrarlanmış olması MİLLİ duruş mu oluyor? Eğer ki inancınız var ise unutmayın ki HAK yemenin ALLAH hesabı da var.

yanıt8
yanıt2
Yasanmıs bir hikayedir:

2000 den sonra dünya çok hızlı küreselleşti çoğu afrika ülkesi bile gsyh oranında türkiyeyi geçti bizde ise beka sorunu başladı adamlar sadece 1 papaza ülkeyi fethediyor. Muz cumhuriyetlerindeki itibara bile razı olur hale geldik

yanıt7
yanıt0
90 Lar Kafası:

1990 ın üzerinden koskoca 30 yıl geçmiş dünya ülkeleri nereden nereye gitmiş, biz hala bunlarla avunmamalıyız. ekonomi dersinin ilk konularından biridir faiz. kış günü ince giyinip soğuk su içen insanın hastalandıktan sonra iyi olmak için içtiği acı ilaçtır faiz. bakın bütün gelişmiş ülkelerde faizler 1-5 arası. Çünkü adamlar kış olunca gerekli tedbirlerini alıyor. ekonomimiz kötü ve düzeltmek için faiz bir ilaç ve kimse faizi sevmiyor ama hastalıktan kurtulmak için bir şart.

yanıt3
yanıt2
Hasan:

Senin tuzun kuru elleham ki 80ler 90lar diye diye 20 yıldır ülkeyi yönetenler her fırsatta aynı şeyleri söyleyip kendi başarısızlıklarını görmememizi istiyorlar. O dönem de başarısız bu dönem de ama 20 yıl ülkeyi yönetip başarısız olmak apayrı bir rezilliktir. ülkenin ekonomisi batmış esnaf kan ağlıyor memur maaşı kuş kadar asgari ücret hakaret gibi diyanetin açıkladığı fitre bile asgari ücretten kat kat üstün bunları görün diyoruz. Beğenmiyorsan git diyenlere de cevabım şudur bu ülke benim ecdadım kurdu ben seni beğenmiyorum sen defol git

yanıt7
yanıt0
Barış koçer:

Sizin gibi beyinsizleri gördükce sinirlerip tepeme çıkıyor vallaha varya şaka gibisiniz lan siz şahlanıyoruz dünyayı dize getiriyoruz diyor hala, ulan ülkenin durumundan insanların durumundan halkın durumundan Satılan özelleştirilen yerlerden Alınan faizden Alınan vergiden yapılan zamlardan merkez bankasının borcundan yapılan otoyolun köprünün hisse senetlerinin kimlerde oldugundan daga birçok şeyden zerre haberin yok demi yada var senin keyfin iyi gelirin iyiki bu şekilde cahilce salakca şu yorumu yapıyorsun Ahhh ahh ne günlere kaldik be.

yanıt2
yanıt1
akoğlan:

ekonomik şahlanışımızı çekemeyen dış mihraklar bizi engelleyemez. bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız

17
26
yanıtYanıtla
bu da kendini insan zannediyor:

embesilmisin

yanıt13
yanıt9
ali:

haha haha haha hadi ya? cekemiyorlarmi? Haci muratimi yoksa kartal veya sahin arabayimi ;-). . oh, onlarinda motorlari disardan gelmisti ;-)

yanıt14
yanıt11
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title