Haberler

Mehmetçik'in Katıldığı İdlib Operasyonunda, Sınır Ötesinden İlk Kare Geldi

Güncelleme:

Akşam saatlerinde sınırı geçerek Suriye topraklarına giriş yapan Türk askeri, İdlib'de coşku ve sevinçle karşılandı. Suriyeliler "Çok yaşa Türk askeri" sloganları atarken bölgeden ilk kare de geldi.

Astana Anlaşması kapsamında Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde oluşturulucak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan bir grup Türk askeri, Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı.

COŞKUYLA KARŞILADILAR

8 Ekim'de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler, 'Çok yaşa Türk askeri' sloganı attı.


(Türk askeri Hatay'dan sınırı geçerken de coşkuyla uğurlanmıştı.)

BÖLGEDEN İLK KARE

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib operasyonundan ilk fotoğrafı da patlaştı. Fotoğrafta zırhlı araçlar ve Türk bayrağı göze çarpıyor.

İşte o kare:


TANKLAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesine gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı.


DÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladı.

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.


TÜRK ASKERİ 5 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ

Türkiye sınıra 5 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin Atme kasabasına girdi. Türk askerleri İdlip bölgesinin yakınında Atme kasabasının Salva köyüne ve Halep kırsalındaki Tamura'da konuşlandı. Bu bölgelerden Amerikan destekli YPG güçlerinin göründüğü kaydedildi.
Türk askerlerinin konuşlandığı bölgeden Afrin'in ateş mesafesinde bulunduğu belirtildi.


AKŞENER: ALLAH EVLATLARIMIZI KORUSUN

Bu arada Meral Akşener, konu ile ilgili sosyal medyadan Türk Bayrağı ile birlikte yaptığı paylaşımda Özel Kuvvetler'in İdlib'e girdiğini belirterek, "Özel Kuvvetlerimiz İdlib'e girdi. Allah evlatlarımızı korusun, kayıpsız evlerine dönmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye İdlib Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title