Haberler

Mehmet Ali Aydınlar'ın Basın Toplantısı

Aydınlar: "(2010 2011 sezonu şampiyonluğu) Bu kupa, yağmurda, çamurda takımı yalnız bırakmayan taraftarın, sahada ter döken sporcuların, her türlü zorluğa göğüs geren teknik kadronun analarını...

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sarı-lacivertli futbol takımının 2010-2011 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasını kimseye vermeyeceklerini söyledi.

Four Seasons Hotel Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısının soru-cevap bölümünde Aydınlar,  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın öğle saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda kendisine yönelttiği soruyu cevapladı.

Aziz Yıldırım'ın "Başkan olursa 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek mi?" sorusuna Aydınlar, şu yanıtı verdi:

"Bu kupa, yağmurda, çamurda takımı yalnız bırakmayan taraftarın, sahada ter döken sporcuların, her türlü zorluğa göğüs geren teknik kadronun analarının ak sütü gibi kazandığı kupadır. Bu kupa, tüm Fenerbahçelilerin gönüllerinde sonsuza kadar sahip kalacak bir şampiyonluk öyküsüdür. Şayet bu kupa bugün tartışılıyorsa, bunun tek sorumlusu Aziz Yıldırım'dır."

"Utanmadan yalan söylüyor"

Mehmet Ali Aydınlar, Aziz Yıldırım'ın "Futbolcu İbrahim Akın'a, lisans verme şartı olarak yapmadığı şikeyi itiraf etmesini söyledin mi, söylemedin mi?" sorusuna ise görüntülü olarak cevap verdi.

İbrahim Akın'ın bugün yaptığı "Mehmet Ali Aydınlar ile hiç görüşmedim. Kendisini sadece ekrandan tanıyorum. Böyle bir teklifi bana yapmadı" açıklamasını sinevizyon eşliğinde gösteren Aydınlar, "Utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın sadece o koltukta oturması için yalan söylemesinden üzüntü duyuyorum. Bu örnek bile yeter. Bu ülkeye ve camiaya yaptığı yeter. Sana en güzel cevabı pazar günü Fenerbahçeliler verecek" ifadelerini kullandı.

"Alex'e itibarını tekrar vereceğiz"

Aydınlar, geçen sezon sarı-lacivertli takımdan ayrılan Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'yı tekrar Fenerbahçe camiasına kazandıracaklarını dile getirdi.

Alex'e, kendisini ömür boyu Türkiye'de tutacak bir görev vereceklerinin altını çizen Aydınlar, "Alex'e itibarını tekrar vereceğim. Kabul ederse, kendisine ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vadediyorum" dedi.

Aydınlar, yapılacak genel kurulda başkan adayı olan Hulusi Belgü'ye de teşekkür etti. Kendisinin başkan olması durumunda Aydınlar, Belgü'nün projelerini değerlendireceğini kaydetti.

Yönetim kurulundan 10 isim açıklandı

Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu aday listesinden kendisiyle beraber 10 ismi açıkladı.

Toplantıda kendisinin dışında 9 ismi açıklayan Aydınlar, diğer 11 ismi ise kongre taktiği olarak 3 Kasım Pazar günü açıklayacağını ifade etti.

Kendisine destek veren Fenerbahçelilere teşekkür eden Aydınlar'ın, yönetim kurulu aday listesindeki 9 isim şöyle:

Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun ve Tankut Turnaoğlu.

Aydınlar, basın toplantısında sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmişi ve geçmişte yaşananları değil, bu kulübün aydınlık geleceğini konuşmaya söz veriyorum. Herkesi kucaklamayı, Fenerbahçe'yi geleceğe taşımayı vadediyorum. Çocuklarlarımızın gurur duyacağı pırıltılı bir Fenerbahçe taahhüt ediyorum. Yepyeni bir başlangıç ve 5 yıldızlı bir Fenerbahçe vadediyorum. Kimse merak etmesin, Fenerbahçe emin ellerde olacak."

Aydınlar, yurt dışında olduğu için basın toplantısına katılamayan Hamdi Akın dışındaki yönetim kurulu aday listesinde yer alan 8 isimle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Öte yandan, Aydınlar'ın müsaadesiyle sahneye çıkan Kadıköy Grubu Başkanı Kazım Bayülken, Aziz Yıldırım'ın iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bayülken, "Ben kendisiyle kongre pazarlığı yapmışım ve 500 bin dolar istemişim. Yalan. Ne böyle bir şey ne de böyle bir para istemim var. Başkan kongreden korkuyor ki böyle yalanlara tenezzül ediyor. Aziz Yıldırım'ın gelişinde payımız vardır. Gidişinde de payımız olsun istiyoruz" diye konuştu.

Notlar

Mehmet Ali Aydınlar'ın basın toplantısını, çok sayıda medya mensubu ile davetli izledi.

Aydınlar, toplantı için salona geldiğinde ayağa kalkan davetliler, alkışlarla "Büyük başkan" tezahüratı yaptı. Davetliler, Aydınlar'ın konuşmasını özellikle Aziz Yıldırım'a yönelik sözleri sonrası destek alkışlarıyla kesti.

Mehmet Ali Aydınlar'ın Alex'i tekrar Fenerbahçe'ye getireceği yönündeki açıklaması ise salonda büyük bir sevinç oluşturdu.

Basın toplantısından sonra Aydınlar, davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Aydınlar'ın etrafını çeviren salondaki katılımcılar, başkanlık yarışında kendisine başarılar diledi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Ali Aydınlar Aziz Yıldırım Hamdi Akın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title